Taxus als haag gebruiken

Taxusplanten zijn er populair als haagplanten. Meestal wordt de gewone Taxus (Taxus baccata) of de Taxussoort ‘’Hicksii’’ gebruikt als haagplant. De Taxus kan zeer oud worden; de oudste Taxus wordt geschat op 1500 jaar oud. Maar dat is niet de reden waarom de Taxus populair is als haagplant. Taxusbomen zijn goede heggen omdat ze lang en dicht worden. Hoewel ze niet erg snel groeien, kunnen ze onder gunstige omstandigheden 20 tot 25 meter hoog worden als een enkele boom. De Taxus is een goede haag omdat hij geen enkel probleem heeft met wortelconcurrentie. Ze zijn ook zeer compatibel met het snijden van een conifeer.

Eibe als Hecke nutzen

Taxushaag verzorgen

Taxushagen zijn populair omdat de Taxusplanten enorm hoog en dicht worden hierdoor bieden ze een goede privacy inde tuin. Ook is een Taxus niet veel vragend, op het gebied van staanplaats. Hij staat graag in de schaduw tot halfschaduw en groeit op alle gronden. Alleen met wateroverlast kunnen de Taxushagen niet goed overweg. Op een lichte en zanderige grond kun je het beste wat kunstmest toevoegen die de Taxus kan voorzien van goede voedingstoffen. Zoals compost in het voorjaar. Als het voor een lange tijd droog is, zowel in de zomer als in de winter, moet je de Taxus goed water geven. Het wordt aanbevolen om de Taxushaag minimaal 1x te snoeien en dit rond de langste dag van jaar. Taxusbomen zijn zeer gebruiksvriendelijk bij het snoeien. Zo kun je ze zelfs tot op het oude hout terug snoeien. Ook zijn ze zeer geschikt voor vorm snoei.

Taxushaag planten

Bij het planten van een Taxushaag kun je het beste een plantafstand van 3 tot 5 planten per meter aanhouden, natuurlijk is dit afhankelijk van de grote van de planten. Pas op dat je de planten niet te diep in de grond zet, zorg ervoor dat de nieuwe Taxushaag voldoende water krijgt. De beste tijd om een Taxushaag te planten is vroeg in de lente.

Taxus haagplanten in de tuin

Taxusbomen zijn geschikt voor heggen van alle hoogtes. Ze worden vaak gebruikt als een haag voor privacy in de tuin omdat de Taxus een mooie hoge opgaande groei heeft. Ook worden de Taxusbomen erg oud. Iedereen die een Taxushaag koopt, doet aan een langetermijninvestering. Daarnaast zijn de Taxus haagplanten zeer geschikt voor vorm snoei. Of het nu als een enkele struik of als heg is, je kunt de zeer goed snoeibaren Taxus in de gewenste vorm snoeien. Doordat de Taxus relatief langzaam groeit, hoef je hem maar één keer per jaar te snoeien.

Taxus kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Taxus bestellen.