Kamperfoelie

Kamperfoelie

Lonicera

Kamperfoelie, oftewel Lonicera in het Latijn, is een laagblijvende heester met kleine glanzende blaadjes en witte bloemetjes. Lees verder..

per pagina

Kamperfoelie

Lonicera

Kamperfoelie, oftewel Lonicera in het Latijn, is een laagblijvende heester met kleine glanzende blaadjes en witte bloemetjes. Ideaal als bodembedekker, voor vakbeplanting of als haagplant. Bij Garmundo kun je terecht voor groenblijvende soorten, zoals de Chinese kamperfoelie (Lonicera nitida) en de struikkamperfoelie (Lonicera pileata). Alle groenblijvende kamperfoelie soorten vind je op deze pagina. Daarnaast hebben we in ons aanbod ook nog de bladverliezende rode kamperfoelie (Lonicera xylosteum). Deze is opgenomen onder de bladverliezende haagplanten.

Lonicera haag in jouw tuin

Mis je nog wat groen langs jouw looppad of langs het terras of wil je graag jouw gazon op een mooie manier scheiden van de border? Kies dan voor een Lonicera haag! De Lonicera is zeer geschikt om mooie, lage hagen te creëren waar je maar wilt. Door de langzame groei hoef je nauwelijks te snoeien en de soorten op deze pagina verliezen nooit hun blad. Fijn, want daardoor heb je altijd uitzicht op groen, ook in de winter. Een kamperfoelie haag is erg sterk en lijkt qua uitstraling op de buxus. Het is dan ook een goed alternatief voor de buxushaag. En anders dan bij de buxus, bloeien er in het voorjaar leuke witte bloemetjes aan de Lonicera haag.

Kamperfoelie haag: voor welke soort ga jij?

Op zoek naar een kamperfoelie haag? Dat komt goed uit, want bij Garmundo verkopen we allerlei Lonicera soorten waar je uitstekend een lage haag mee kunt creëren. De Chinese kamperfoelie Maigrün is bijvoorbeeld ideaal voor hagen tot 50 cm. hoog, terwijl de Chinese kamperfoelie Elegant en de struikkamperfoelie erg geschikt zijn voor hagen tot 1,0 m. Alle kamperfoeliesoorten ontwikkelen besjes na de bloeiperiode. Die besjes zijn giftig voor mensen, maar geliefd bij vogels. De bladverliezende rode kamperfoelie haag staat vooral bekend om zijn mooie, rode bessen. Verder zijn alle soorten zeer goed winterhard, zijn ze goed te snoeien en groeien op vrijwel iedere standplaats.

Lonicera haag kopen bij Garmundo

Voor het kopen van een kamperfoelie haag ben je bij Garmundo aan het juiste adres. We leveren alleen haagplanten van hoge kwaliteit en voor scherpe prijzen. En daarnaast helpen we je graag bij het kiezen, planten en verzorgen van jouw nieuwe haag. We hebben bijvoorbeeld planthandleidingen geschreven, waarin je leest over hoe je een haag het beste kunt planten en bijvoorbeeld wat de beste planttijd is. En zo vind je nog veel meer tips op onze site. Contact opnemen met onze klantenservice mag natuurlijk ook altijd als je vragen hebt! We houden onze klanten graag tevreden!