Haagplanten, borderpakketten en plantenmatten: van onze kweker tot in jouw tuin

Hoe komen die haagplanten, borderpakketten en plantenmatten met bodembedekkers nu van de kweker bij jou in de tuin?

Haagplanten

Wanneer je haagplanten bestelt bij Garmundo wordt de bestelling direct door ons verwerkt. We geven de kweker opdracht de planten te rooien en regelen een transporteur die de bestelling zo snel mogelijk ophaalt. Wil je de haagplanten liever laten bezorgen op een specifieke datum? Dat kan natuurlijk, ook als die datum ver in de toekomst ligt. De haagplanten blijven dan gewoon op hun vertrouwde stekje bij de kweker staan en worden pas gerooid en bij de kweker afgehaald vlak voor de gewenste leverdatum. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de haagplanten zo vers mogelijk bij jou aankomen en een goede start kunnen maken! Bij ons dus geen lange rijen gerooide planten die dagenlang staan te wachten tot ze vervoerd worden.

Borderpakketten & plantenmatten met bodembedekkers

Borderpakketten die je bestelt bij Garmundo komen, net als onze haagplanten, van professionele en ervaren kwekers. Tot de dag van verzending staan de planten in potten bij de kweker. Voor het transport maken we gebruik van speciale dozen die we zodanig hebben ontworpen dat de planten tijdens de reis niet beschadigen. Zo zorgen we ervoor dat de planten intact bij jou aankomen. In sommige seizoenen zijn de tuinplanten hoger dan de doos. In dat geval worden ze door de kweker netjes teruggeknipt, zodat ze in de doos passen. Dat komt de groei van de planten later ten goede, want hierdoor lopen ze in de tuin snel weer uit.

De plantenmatten met bodembedekkers komen van een vaste leverancier, waar ze worden gekweekt in plastic cassettes. Deze cassettes worden verwijderd voordat we de plantenmatten versturen, zodat je bij het aanplanten zo min mogelijk afval hebt. Bovendien kunnen de cassettes dan bij de kweker opnieuw gebruikt worden. Wanneer de planten voor verzending te hoog zijn, worden ze door de kweker teruggesnoeid tot ongeveer 5-6 cm. hoog. Dit zorgt ervoor dat de bodembedekkers na het planten meteen goed aangroeien.

Ook voor de plantenmatten geldt dat je ze kunt laten bezorgen op een specifieke datum, ook ver in de toekomst. Ze blijven dan gewoon zolang mogelijk bij de kweker, waar de planten uiteraard goed verzorgd worden.

Vanaf de kweker tot aan jouw huis: per pakketdienst of op pallets

Kleine hoeveelheden haagplanten met blote wortels, borderpakketten en kleine hoeveelheden plantenmatten versturen we per pakketdienst met DHL. De pakketten worden gesorteerd en vervolgens direct door DHL bij jou thuis geleverd. Grotere hoeveelheden haagplanten, met kluit of in pot verpakken we op pallets. Dit geldt ook voor de plantenmatten met bodembedekkers. Deze pallets worden vervolgens door een gespecialiseerd vervoerder afgehaald bij de kweker en in een grote loods verzameld. Vanaf daar worden de planten of plantenmatten naar jou toegebracht. Wij doen ons uiterste best om palletleveringen zoveel mogelijk plaats te laten vinden op de datum die je hiervoor tijdens het bestellen hebt aangegeven. Om de haagplanten, borderpakketten en plantenmatten een goede start te geven, is het belangrijk om deze bij aankomst meteen uit de doos of van de pallet af te halen. Plant ze als het mogelijk is binnen 24 uur na aankomst. Dit geldt overigens niet voor de haagplanten in pot, die kun langer laten staan. Meer weten over het verschil tussen haagplanten met blote wortel, met kluit of in pot? Je leest het onder haagplanten: blote wortels, met kluit of in pot?

Wil je meer weten over de route die jouw bestelling aflegt vanaf de kweker tot aan jouw voordeur? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We beantwoorden met plezier al jouw logistieke vragen.