Coniferen haag

Coniferen haag 

Coniferen zijn erg populair en daarom hebben we bij Garmundo deze groenblijvende haagplanten een eigen categorie gegeven. Coniferen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en je kunt er een hoge, lage, zichtdichte coniferen haag mee creëren. En ook helemaal in zijn eentje is de conifeer een echte blikvanger.

Lees verder..

Coniferen haag 

Coniferen zijn erg populair en daarom hebben we bij Garmundo deze groenblijvende haagplanten een eigen categorie gegeven. Coniferen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en je kunt er een hoge, lage, zichtdichte coniferen haag mee creëren. En ook helemaal in zijn eentje is de conifeer een echte blikvanger.

Coniferen haag: voor privacy, beschutting en schaduw

Zit je lekker in de zon buiten, maar krijg je kippenvel van dat frisse briesje? Of misschien is het juist wel erg warm in de zon? En is het nu echt nodig dat al die voorbijgangers zo nieuwsgierig jouw tuin inkijken? Als je lekker in de schaduw, uit de wind of zonder dat iemand je ziet buiten wilt zitten, dan is een haag van coniferen de perfecte oplossing. Voor het creëren van een hoge, zichtdichte coniferen haag zijn de Californische cypres, de leylandii conifeer erg geschikt. Voor hele hoge hagen kies je het beste voor de levensboom. Liever meteen een hoge en zichtdichte coniferen haag hebben staan? Kies dan voor een kant-en-klaar haag, bijvoorbeeld een Taxus haag.

Coniferen haag: altijd uitzicht op groen

Misschien ben je niet op zoek naar een hoge coniferen haag, maar juist naar een wat lagere haag. Bijvoorbeeld langs een looppad, oprijlaan of om de border van de tuin te scheiden. En dan het liefst een haag die altijd groen is, want die kale takken in de winter vind je maar niks. In dat geval is een coniferen haag ook een uitstekende keuze. De conifeer behoort namelijk tot de groenblijvende haagplanten en behoudt dus altijd zijn mooie kleur. In ons aanbod vind je bijvoorbeeld de Taxus, die zeer geschikt is voor het maken van een erg lage tot middelhoge coniferen haag. Door de langzame groei van deze coniferen hoef je bovendien niet vaak de snoeischaar te hanteren. En erg leuk is dat bij verschillende Taxussoorten besjes tussen het groen groeien die vogels aantrekken. Let wel op dat de besjes voor kinderen en niet gevleugelde dieren giftig zijn.

De kenmerken van coniferen

Alle soorten coniferen hebben een aantal kenmerken gemeen. Ze zijn erg sterk, makkelijk te snoeien, hebben een schitterende uitstraling, doen het goed op verschillende standplaatsen en zijn zeer winterhard. Langdurige droogte en hele natte voeten liever niet, want daar zijn coniferen niet goed tegen opgewassen. Uitzondering is de watercypres, die het juist erg prettig vindt in een natte omgeving. Dit is de enige bladverliezende conifeer, waarvan de bladeren, of eigenlijk de naalden, in de herfst een prachtige kleur krijgen. Een coniferen haag kun je het beste scheren en niet rigoureus snoeien, daardoor lopen de coniferen niet meer uit. Dit geldt niet voor de Taxushaag, de enige conifeersoort die wel uitloopt vanaf het kale hout.

Coniferen kopen bij Garmundo

Bij Garmundo verkopen we verschillende conifeersoorten en andere haagplanten van uitstekende kwaliteit. Coniferen kopen doe je dus het beste bij ons! We doen er alles aan om te zorgen dat jij straks een coniferen haag of ander soort haag hebt staan die helemaal voldoet aan jouw wensen. Daarom hebben we bij elke haagplant uitgebreid beschreven wat de eigenschappen zijn. Ook vind je op onze site planthandleidingen en andere tips. Surf dus vooral even rond. En natuurlijk mag je altijd telefonisch of per mail contact opnemen!