Lelies

Lelies kopen

De Latijnse naam voor lelie is Lilium. Ze vallen vooral op door hun exotische verschijningsvorm. Op Garmundo vind je altijd een lelie die bij jouw smaak past. Alle lelies die we aanbieden zijn winterhard, maar overleven een erg strenge vorst vaak niet. Lees verder..

per pagina

Lelies kopen

De Latijnse naam voor lelie is Lilium. Ze vallen vooral op door hun exotische verschijningsvorm. Op Garmundo vind je altijd een lelie die bij jouw smaak past. Alle lelies die we aanbieden zijn winterhard, maar overleven een erg strenge vorst vaak niet. Hoe je ervoor zorgt dat je ieder jaar opnieuw van lelies kunt genieten, lees je in onze planthandleiding voor bloembollen.

Lelies planten en verzorgen

Lelies kun je het beste planten tussen november en maart. Het beste is het, om ze zo vroeg mogelijk te planten. Want hoe eerder je plant, hoe sneller je resultaten ziet. De lelie kan dan veel voeding opnemen voor de zomer, waarin de bloei plaatsvindt. Plant de lelies op een iets beschutte plaats en liefst niet vol in de zon.
Zet de lelies ongeveer 15 cm. diep en ongeveer 30 cm. uit elkaar. Zorg ervoor dat de grond rondom de bollen goed los is. Geef de lelies genoeg water, maar zorg er tegelijkertijd voor dat de grond niet voortdurend nat is, aangezien dit voor wortelrot kan zorgen. Wanneer de grond niet goed waterdoorlatend is, is het verstandig om wat humus of compost toe te voegen, zodat de grond wat beter draineert.
Na het planten heeft de lelie weinig verzorging nodig. Wanneer er uitgebloeide bloemen in de lelie zitten knip je deze het beste weg. Op die manier krijg je de meeste bloemen en kun je het langst van de lelie genieten.

Lelies goedkoop bestellen

Lelies bestel je net als andere bloembollen goedkoop op Garmundo. Wil je lelies combineren met andere zomerbloeiers? Denk dan eens aan dahlia’s of crocosmia’s. Wist je dat je lelies ook prima kunt combineren met onze borderpakketten? Kijk voor inspiratie eens bij ons borderpakket nazomer of ons borderpakket voor een zonnige border. En is een lelie toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar onze andere zomerbollen zoals dahlia’s en gladiolen.