Sedumcassettes

Sedumcassettes

Heb je een relatief klein dak of is het het werken met verschillende lagen om jouw sedum dak op te bouwen niet zo jouw ding? Ga dan voor onze klant-en-klare sedumcassettes. Deze zijn super snel en eenvoudig te plaatsen op jouw dak. Sedumcassettes zijn vooral geschikt voor kleine platte daken met een hellingshoek tot ca. 10°.

Lees verder..
per pagina

Sedumcassettes

Heb je een relatief klein dak of is het het werken met verschillende lagen om jouw sedumdak op te bouwen niet zo jouw ding? Ga dan voor onze kant-en-klare sedumcassettes. Deze zijn super snel en eenvoudig te plaatsen op jouw dak. Sedumcassettes zijn vooral geschikt voor kleine platte daken met een hellingshoek tot ca. 10°.

Snel en eenvoudig te leggen!

Niets is gemakkelijker dan het maken van een groen dak met sedum cassettes. Wanneer het dak in goede conditie is kunnen de cassettes vaak rechtstreeks op het dak worden geplaatst. Daarna is het dak ook meteen klaar. Het enige dat er vervolgens moet gebeuren is het maken van een grindstrook aan de zijkant (15-20 cm.) van het dak.

Standaard of lichtgewicht?

Is jouw dakconstructie stevig genoeg? Ga dan voor onze reguliere sedum dak cassettes. Met maximaal 80-90 kg per vierkante meter in verzadigde toestand is dit systeem geschikt voor de meeste platte daken. We bevelen aan om reguliere sedumcassettes 1 keer per jaar extra voeding te geven om jouw groene dak mooi te houden.

Is je dakconstructie minder stevig? Ga dan voor onze lichtgewicht sedumcassettes, waarbij het normale substraat vervangen wordt door een minerale wol. Het lichtgewicht systeem heeft een maximaal gewicht van 45-55 kg per vierkante meter, en heeft ca. 2-3 keer per jaar extra voeding nodig om in topconditie te blijven. Bij twijfel bevelen we aan om altijd een bouwkundige naar de situatie te laten kijken.