Spirea

Spierstruik

De spirea of spierstruik (Latijnse naam: Spiraea) is een rijkbloeiende plantensoort die behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Wil je in de zomer graag genieten van een groene tuin met veel bloemen, maar heb je weinig tijd of geen zin om uren in de tuin te werken? En dan is het natuurlijk ook wel fijn als tuinplanten een tijdje meegaan en niet na een jaar alweer het leven laten, nietwaar? Kortom, je zoekt sterke planten die weinig onderhoud nodig hebben. Tijd om een spirea te kopen!

Lees verder..
per pagina

Spierstruik (Spiraea)

De spirea of spierstruik (Latijnse naam: Spiraea) is een rijkbloeiende plantensoort die behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Wil je in de zomer graag genieten van een groene tuin met veel bloemen, maar heb je weinig tijd of geen zin om uren in de tuin te werken? En dan is het natuurlijk ook wel fijn als tuinplanten een tijdje meegaan en niet na een jaar alweer het leven laten, nietwaar? Kortom, je zoekt sterke planten die weinig onderhoud nodig hebben. Tijd om een spirea te kopen! Ideaal als haagplant, maar ook mooi om solitair of in een groep aan te planten. Spirea soorten kennen een uitbundige bloei met meestal roze of witte bloemen. Erg mooi om te combineren met andere Japanse haagplanten, zoals bijvoorbeeld de Japanse bottelroos of de Japanse hulst. Maar natuurlijk is de spierstruik ook prachtig in combinatie met andere heesters, zoals een taxushaag of laurierhaag.

Spierstruik: zeer sterk, winterhard en onderhoudsvriendelijk

Spierstruiken komen oorspronkelijk uit Azië en groeien ook erg goed in Europa. Dit komt doordat het zeer sterke en winterharde planten zijn. Zeewind, luchtvervuiling, droogte, plantenziektes of ongedierte? Geen probleem voor de spierstruik. Bovendien groeit de spirea zowel in de zon als halfschaduw en op vrijwel iedere grondsoort. En spirea soorten zijn niet alleen erg sterk, maar vragen ook nauwelijks onderhoud. Snoeien van de spierstruik kun je zelfs helemaal achterwege laten als je wilt. De meeste soorten worden maximaal 80 cm. hoog en kennen een jaarlijkse groei van slechts 10 tot 15 cm. per jaar. Spirea soorten zijn bladverliezend en dat betekent dat je in de herfst getrakteerd wordt op bladeren in prachtige herfstkleuren.

De mooiste spirea soorten kopen bij Garmundo

De mooiste spirea soorten zijn te koop bij Garmundo. Zo kun je kiezen voor de spirea Anthony Waterer met donkerroze bloemen, de spirea Goldflame met geelgroene bladeren of de spirea Genpei met witte en roze bloemen. Liever een spierstruik die wat hoger groeit? Kies dan voor de spirea Grefsheim die een hoogte van ongeveer 2 m. kan bereiken. Hulp nodig bij het kopen van jouw nieuwe spierstruik haag? Neem gerust contact op met onze klantenservice of lees de vele tips die op onze website te vinden zijn!