Haagplanten kopen

We lopen er iedere dag aan voorbij; ze begrenzen onze tuinen, vergroenen voortuinen en vrolijken ons op met hun mooie bloemen. Ze beschermen ons tegen nieuwsgierige blikken, wind, zon en soms zelfs ongenode gasten. We hebben het natuurlijk over haagplanten. Wie een mooie tuin heeft kan niet zonder mooie hagen. Groot of klein, wintergroen of bladverliezend, met bloemen, bessen of stekels, haagplanten vind je bijna overal. Wie een nieuwe tuin aanlegt, een bestaande tuin aanpast of zijn tuin op een andere manier wil aanpassen, kan met haagplanten veel kanten op. Wat lastig blijft, is de grote keuze aan verschillende soorten haagplanten.

Heckenpflanzen kaufen

Welke haag is geschikt voor mij?

Heb je eenmaal ervoor gekozen om een nieuwe haag aan te planten, dan moet je nog beslissen welke haagplant het beste geschikt is voor jouw situatie. De keuze kan overweldigend zijn wanneer men het aanbod ziet, zowel online als offline bij de verschillende tuincentra. De keuze wordt een stuk gemakkelijker wanneer je nadenkt over de functie van de haag, en de soort haag die je wenst. Hieronder vind je een aantal zaken waar je bij het kopen van een nieuwe haag over na moet denken: - Functie: Waarom wil je een nieuwe haag kopen? Zoek je een ondoordringbare afscheiding, een privacy haag of juist een lage haag als erfbegrenzing voor in de voortuin? Wellicht wil je een lelijke muur of een lelijk gebouw verbergen achter de nieuwe haag? Of hoeft de haag alleen maar decoratief te zijn? - Wintergroen of bladverliezend: Wil je een haag kopen die het hele jaar groen blijft en je in de winter optimale privacy biedt? Kies dan voor een wintergroene haag. Vind je het niet erg om af en toe blad te ruimen? En wil je wat meer spanning in de tuin, de wisseling van seizoenen beter beleven? Kies dan voor een bladverliezende haag. - Verschijning: Hoe moet je nieuwe haag eruit zien? Is het belangrijk dat deze bloeit of bessen krijgt, of juist niet? Wat is de tuin waarin de nieuwe haag staat, is deze erg formeel aangelegd of is het juist een wat lossere, natuurlijke tuin? Bekijk bij twijfel veel foto’s van de haagplanten die je overweegt, om meer inspiratie op te doen en te zien wat in jouw tuin het beste zou passen. Denk ook na over hoe je de bestaande beplanting in de tuin kunt combineren met de nieuwe haag. - Verzorging: Wil je veel tijd in de tuin doorbrengen, met het verzorgen van de nieuwe haag of juist niet? Sommige planten hebben meer verzorging nodig dan andere. Garmundo geeft bij iedere plant aan hoeveel verzorging deze nodig heeft. - Standplaats: Waar komt de nieuwe haag te staan? Is de haag die je op het oog hebt geschikt voor de omstandigheden ter plaatse? Denk hierbij aan de bodem, vochtigheid en het weer. De specifieke eisen die planten aan hun standplaats stellen vind je in de eigenschappentabel en de productteksten bij de verschillende planten soorten.

Wintergroene haag kopen

Wintergroen hagen zoals de buxus, de laurierkers, de klimop en ook vele soorten coniferen zijn erg gewilde haagplanten. Vooral wanneer de haag gebruikt wordt om meer privacy te creëren, zijn bladhoudende haagplanten erg populair, omdat de privacy het hele jaar gegarandeerd is. Ook in de verzorging zijn bladhoudende haagplanten gemakkelijk; extra blad ruimen in de herfst of het voorjaar is niet nodig. Een andere reden om voor wintergroene haagplanten te kiezen is dat de groene aanblik van de planten ervoor zorgt dat men niet wordt herinnerd aan de koude winter. De planten staan immers altijd vol in blad. Het nadeel van een wintergroene haag zit ‘m eigenlijk al in de naam: mooie herfstkleuren komen bij deze planten niet voor.

Hagen online kopen

Vroeger kocht men planten altijd bij een kweker of tuincentrum. Veel mensen kiezen er nu voor om haagplanten online te bestellen. Hieraan zitten meerdere voordelen. Men kan online gemakkelijk prijzen vergelijken en extra informatie over de plant en zijn eigenschappen opzoeken. Het oriënteren gaat op die manier gemakkelijk en ongedwongen. Het grootste voordeel is echter de levering; de haagplanten worden aan huis geleverd, zodat je je eigen auto schoon houdt en geen aanhanger hoeft te regelen. Voor welke soort haagplant je ook kiest, bij het vormgeven van een tuin bestaat er geen goed of fout, zolang jij tevreden bent met het resultaat.