Liguster

Liguster

De liguster behoort tot de opgaande en snelgroeiende haagplanten en is ook bekend onder de Latijnse naam Ligustrum. De ligusterhaag is dan ook een klassieker die in menig tuin en andere groene omgeving te vinden is. Die populariteit dankt de haagplant aan de vriendelijke uitstraling, de diepgroene of bontgekleurde bladeren en compacte groeiwijze.

Lees verder..
per pagina

Ligusterhaag, liguster

De liguster behoort tot de opgaande en snelgroeiende haagplanten en is ook bekend onder de Latijnse naam Ligustrum. De ligusterhaag is dan ook een klassieker die in menig tuin en andere groene omgeving te vinden is. Die populariteit dankt de haagplant aan de vriendelijke uitstraling, de diepgroene of bontgekleurde bladeren en compacte groeiwijze.

Waarom kiezen voor de liguster?

Zoek je een prachtige, volle haag die zorgt voor privacy en beschutting als het buiten lekker warm is? Dan stellen we je graag voor aan de ligusterhaag. De ligusterhaag is gedurende de zomermaanden voorzien van een volle bos bladeren die nieuwsgierige blikken eenvoudig tegenhoudt. Als het buiten nog wat fris is, zit je lekker uit de wind achter de haag en bij hoge temperaturen geniet je van de schaduw die de ligusterhaag brengt. De Ligustrum soorten in ons aanbod behoren tot de bladverliezende haagplanten, maar tijdens normale winters blijft het blad gewoon aan de takken hangen. Zo heb je dus ook tijdens de koudere maanden van het jaar een (deels) zichtdichte ligusterhaag staan. Als de winter erg streng is kunnen de bladeren wel afvallen. De kale takken vormen dan een prachtige aanblik in een winters landschap. Als de lente aanbreekt verschijnen er nieuwe groene scheuten en groeit de haag weer mooi vol.

Wat zijn de kenmerken van de ligusterhaag?

De liguster is een erg makkelijke, sterke en winterharde plant. Vrijwel elke standplaats is goed, vermijd alleen plekken die altijd in de schaduw liggen of erg nat zijn. De Ligustrum is geschikt om solitair te planten of een ligusterhaag mee te creëren. De meeste liguster soorten groeien erg snel, waardoor je na aanplanten al binnen een paar jaar een flinke haag hebt staan. Afhankelijk van de soort en natuurlijk jouw wensen, kan die haag erg laag of juist hoog worden. Verder is het handig om ongeveer twee keer per jaar te snoeien om de ligusterhaag mooi in vorm te houden. Minder kan ook, als je liever voor een weelderige uitstraling gaat. Snoei je in het voorjaar niet, dan verschijnen er in de zomer witte bloemen aan de ligusterhaag en in het najaar zwartblauwe besjes. Net als de buxushaag en de Taxushaag is de Ligustrum ook erg geschikt voor vormsnoei.

Wat is het verschil tussen de Ligustrum vulgare en ovalifolium?

In ons aanbod vind je zowel de haagliguster (Ligustrum ovalifolium) als de gewone liguster (Ligustrum vulgare). Wat is nu het verschil tussen Ligustrum vulgare en ovalifolium? Van beide zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Het verschil zit vooral in de vorm van de bladeren. Die van de haagliguster zijn wat ovaler van vorm dan die van de gewone liguster. In het aanbod van Garmundo vind je verschillend Ligustrum vulgare soorten, zoals de gewone liguster, de kleine liguster en de groenblijvende liguster. En naast de gewone haagliguster verkopen we ook een bonte haagliguster met mooie geelgroene bladeren.

Ligusterhaag kopen bij Garmundo!

Ligusterhaag kopen? Al die soorten liguster koop je natuurlijk online bij Garmundo. Lees onder de verschillende soorten Ligustrum wat de voor- en nadelen van elk type ligusterhaag zijn en bekijk de foto’s. Zo kun je snel en gemakkelijk een keuze maken. Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We voorzien je graag van advies. Ook vind je op onze site verschillende tips, bijvoorbeeld over het planten van een haag (planthandleidingen) en de juiste hoeveelheid haagplanten kiezen. Kijk dus rustig eens rond, zodat je straks de haag van jouw dromen gaat kopen!

Nuttige artikelen