Snelgroeiende haag

Heb jij een nieuwe tuin, ben je verhuist, of wil je gewoon een nieuwe haag? Dan moet het er meteen aan alle wensen voldoen. Zeker als een haag de functie van een privacy haag moet vervullen. Je wilt niet jaren wachten totdat de haag hoog en zichtdicht is. Daarom zijn er enkele heggen die snel groeien en waarmee je in een kleine tijd je tuin naar je eigen wensen kan inrichten.

Welke haag groeit het snelst?

Wat de reden ook is dat jij een snelgroeiende haagplant nodig hebt. Wij hebben de snelst groeiende hagen voor u samengesteld. Houd er wel rekenen mee hoe sneller een struik groeit, hoe vaker hij moet worden gesnoeid. Dit wordt meestal niet gedaan om de groei niet te storen, maar om de haag in vorm te houden en mooi dicht te laten groeien word snoeien juist wel aanbevolen.
1. De Leylandische Cypres De Cypres leylandi kan tot wel 30 meter hoog worden en groeit erg snel. Namelijk wel 50 tot 100cm per jaar. Hij groeit niet alleen in de hoogte maar ook in de breedte en mag dus gerust een aantal keer per jaar worden bij gesnoeid .
2. Bamboe Een haagplant die groenblijvend, snelgroeiend, niet giftig en zeer decoratief is, is de bamboe fargesia. Binnen een paar weken kan hij zelfs de maximale hoogte al bereiken. Ideaal voor iedereen die snel een dichte, groene haag wilt.
3. Liguster De liguster groeit erg snel en zeer dicht. De Liguster is daarom ideaal als snelgroeiende haagplant. Hoewel hij bladverliezend is, blijft hij redelijk groen in de winter en heeft meerdere soorten.
4. Haagbeuk- Carpinus betulus De haagbeuk is erg populair door zijn snelle groeikracht. Het duur maar een paar jaar om een geweldige zeer dichte haag te hebben.
5. Laurier Caucasica Een zeer groenblijvende, snelgroeiende die erg hoog kan worden, is de Laurierkers Caucasica. De Laurierkers wordt graag heel hoog en breed. Deze groeien zo snel dat je ze bijna ziet groeien.