Borderpakketten

Borderpakketten

Heb je een lege of erg kale tuin en wil je niet jaren wachten tot die saaie donkerbruine vlakte is veranderd in een weelderige groene omgeving? Je kunt natuurlijk zelf wat vaste tuinplanten bij elkaar zoeken, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt.  Wil je zeker weten dat de vaste planten in jouw tuin bij elkaar passen? Kies dan voor een van onze kant-en-klare borderpakketten van hoge kwaliteit.

Lees verder..
per pagina

Borderpakket met vaste planten kopen

Heb je een lege of erg kale tuin en wil je niet jaren wachten tot die saaie donkerbruine vlakte is veranderd in een weelderige groene omgeving? Je kunt natuurlijk zelf wat vaste tuinplanten bij elkaar zoeken, maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Toch zonde als je door die hoge planten vooraan de fraaie paarse bloemen daarachter niet meer ziet. Of als blijkt dat de plantjes die zo leuk naast elkaar staan hele andere groeiomstandigheden wensen. De één wil liever in de zon, de ander geeft de voorkeur aan de schaduw. Wil je zeker weten dat de vaste planten in jouw tuin bij elkaar passen? Kies dan voor een van onze kant-en-klare borderpakketten van hoge kwaliteit, waarmee je in een handomdraai een prachtige groene border met vaste planten creëert. Borderpakketten zijn vooraf samengestelde kant-en-klare pakketten met vaste planten, varens en/of kruiden. De planten zijn met zorg in P9 potjes gekweekt en hebben daardoor al de beste start gekregen om in jouw tuin verder te stralen. 

Verschillende soorten kant-en-klare borderpakketten

Onze kwekers combineren met zorg verschillende vaste planten in een pakket, waardoor jij er zeker van kunt zijn dat de planten bij elkaar passen en groeien zoals aangegeven is. Alle borderpakketten komen rechtstreeks van onze professionele kwekers en zijn dan ook gegarandeerd vers. Soms knipt de kweker een aantal planten terug, wat de groeikracht later ten goede komt. Een kweker kan er ook voor kiezen om maximaal 2 soorten te vervangen. Deze vervangers hebben voor het grootste deel dezelfde eigenschappen als de oorspronkelijke vaste plant in het pakket. Hierdoor kunnen we een constante beschikbaarheid van ons aanbod borderpakketten garanderen.

Bij Garmundo verkopen we allerlei soorten borderpakketten, bijvoorbeeld met vaste planten die het fijn vinden in de zon, planten die vlinders en insecten aantrekken, planten met dezelfde bloeikleur, planten die wintergroen zijn, noem maar op. Voor plekken met veel schaduw hebben we het schaduwborderpakket of onderhoudsarm. Voor zonnige plekken hebben we bijvoorbeeld de zonnige border of nazomer.

Neem vooral een kijkje in ons aanbod. Er zit vast wel iets moois voor jouw tuin tussen. Wil je weten hoe onze borderpakketten vanaf de kweker tot in jouw tuin terechtkomen? Je leest het onder logistiek.

Kant-en-klare borderpakketten met vaste planten combineren

Ieder borderpakket bestaat uit 20 planten die samen voldoende zijn voor het maken van een groene oase van 2,5 tot 3 m2. Bij het betreffende pakket staat altijd aangegeven wat de grootte is van het oppervlak dat je kunt beplanten. Je kunt natuurlijk meerdere van dezelfde borderpakketten bestellen, maar ook kant-en-klare borderpakketten combineren. Wil je meer weten over hoe en waar de planten het beste groeien? Dat komt goed uit, want bij elk borderpakket wordt een speciale planthandleiding meegeleverd. Zo weet je precies hoe en op welke plek je de vaste planten het beste kunt aanplanten en hoe je ze moet verzorgen. Uiteraard ben je vrij om onze tips te combineren met jouw persoonlijke kennis en visie.

Heb je vragen over onze kant-en-klare borderpakketten met vaste planten? Neem dan vooral contact op met onze klantenservice. We staan je graag te woord. In onze planthandleiding borderpakket planten lees je alles over hoe je jouw kant-en-klare borderpakket de beste start geeft. 

Onderhoud Borderpakketten

Onze borderpakketten met vaste planten zijn erg onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Daarom willen we graag een aantal belangrijke onderhoudstips meegeven.

Een belangrijke factor is dat de grond voldoende vruchtbaar is. Het is altijd goed om de huidige grond te mengen met een natuurlijke bodemverbeteraar. Na aanplant kun je regelmatig organische meststoffen toevoegen die een succesvolle groei bevorderen.

De meeste vaste planten zullen in de winter van boven afsterven. De afgestorven bladeren kun je in het voorjaar flink terugknippen tot net boven de grond. Tijdens de winter dienen de afgestorven bladeren als extra bescherming voor de wortels.

Maatschappelijk verantwoord

Alle planten uit het borderpakket zijn met zorg op een duurzame manier gekweekt, waarbij zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Onze borderpakket planten zijn vanuit de kweker allemaal MPS gecertificeerd. De meeste borderpakketten zijn goed voor vlinders en bijen. Garmundo stimuleert om deze pakketten te kopen, aangezien de populatie vlinders en bijen sterk is afgenomen en het natuurlijk evenwicht is verstoord.

Buiten het duurzame karakter van onze borderpakketten dragen ze ook bij aan het maatschappelijk belang. De planten worden namelijk met zorg ingepakt door medewerkers van een sociale werkvoorziener. De verpakkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Garmundo vindt dat iedereen een eerlijke kans verdient en zorgt er samen met onze partner voor dat er voldoende werkgelegenheid is voor deze doelgroep. Met het kopen van een borderpakket draag je dus direct bij aan het maatschappelijk belang en een duurzame omgeving.

Nuttige artikelen