Vlinderstruik

Vlinderstruik 

De vlinderstruik (Latijnse naam Buddleja davidii) is een prachtige bloeiende heester met grote bloemtrossen. De soort behoort tot de helmkruidfamilie en is tevens bekend als de herfstsering. De naam wordt ook wel als Buddleia gespeld, maar Buddleja is de correcte en oorspronkelijke spelling. Vlinderstruiken zijn uitstekend geschikt voor het creëren van informele hagen en ook mooi om solitair te planten.

Lees verder..
per pagina

Vlinderstruik, herfstsering

De vlinderstruik (Latijnse naam Buddleja davidii) is een prachtige bloeiende heester met grote bloemtrossen. De soort behoort tot de helmkruidfamilie en is tevens bekend als de herfstsering. De naam wordt ook wel als Buddleia gespeld, maar Buddleja is de correcte en oorspronkelijke spelling. Vlinderstruiken zijn uitstekend geschikt voor het creëren van informele hagen en ook mooi om solitair te planten. Er zijn allerlei verschillende vlinderstruik soorten om uit te kiezen. Hulp nodig bij het kopen van een vlinderstruik? Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Waarom een vlinderstruik kopen?

Is jouw tuin erg kaal of staan er nauwelijks bloeiende tuinplanten in? Dan kun je vast beamen dat buiten zitten niet per se ontspannend is. Wat denk je van lekker de warmte van de zon op je gezicht, uitzicht op grote bloemtrossen, een heerlijke bloemengeur en fladderende vlinders om je heen? Dat klinkt een stuk beter nietwaar? Als je het hier helemaal mee eens bent, dan moet je gewoonweg een vlinderstruik kopen! De Buddleja davidii is een schitterende heester met grote bloemtrossen die allerlei vlinders aantrekt. De bloemen bloeien van juli tot oktober en zien er niet alleen prachtig uit, maar geuren ook heerlijk. Zo brengen de verschillende vlinderstruik soorten dus kleur, geur en leven in jouw tuin.

Kenmerken van de Buddleja davidii

Vlinderstruik soorten groeien het liefst in de zon of halfschaduw en in een niet te natte bodem. Deze bladverliezende haagplanten zijn matig winterhard en bij temperaturen onder de -15 °C is het verstandig om de Buddleja davidii extra te beschermen. Snoeien hoeft slechts eens per jaar en daarbij kun je terugsnoeien tot ongeveer 30 tot 50 cm. boven de grond. Verder verdraagt de soort zeewind en luchtvervuiling en kan prima tegen een stootje. Overweeg je een vlinderstruik te kopen? Lees dan meer over het zelf planten van een Buddleja davidii haag in onze planthandleidingen.

Vlinderstruik soorten kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je natuurlijk uitstekend een vlinderstruik kopen. In ons aanbod vind je allerlei vlinderstruik soorten. Zo is de blauwpaarse Buddleja Nanho Blue erg geschikt voor hele lage hagen. En er zijn allerlei verschillende kleuren vlinderstruiken om uit te kiezen, bijvoorbeeld de donkerpaarse Buddleja Black Knight, de paarsrode Buddleja Royal Red, de roze Buddleja Pink Delight, de blauwpaarse Buddleja Empire Blue en de witte Buddleja White Profusion. Er zijn ook verschillende vlinderstruik soorten die onderdeel uitmaken van een gemengde haagpakket. Voor welke soort kies jij?