Buxus

Buxus

Buxus sempervirens

De buxus (Latijnse naam Buxus sempervirens) wordt ook wel palmboompje of buksboompje genoemd. Lees verder..

per pagina

Buxus

Buxus sempervirens

De buxus (Latijnse naam Buxus sempervirens) wordt ook wel palmboompje of buksboompje genoemd. De Buxus sempervirens is zeer populair en behoort tot onze best verkochte haagplanten. Niet zo gek, aangezien een buxushaag een mooie uitstraling heeft, goedkoop is en wel tegen een stootje kan. Ideaal voor het creëren van zeer lage hagen, bijvoorbeeld langs een looppad, een oprijlaan of om een scheiding te creëren tussen borders en het gazon. Je kunt met de Buxus sempervirens hagen maken tot een hoogte van ongeveer 1,5 m. Als je meer de hoogte in wilt, kies dan voor bijvoorbeeld de Californische cypres of de laurier Novita.

Waarom de buxushaag? Makkelijk te onderhouden lage wintergroene haag!

Geen zin om tegen kale takken aan te kijken in de winter? Geen zin om bladeren te harken in de herfst? Geen zin om je een paar keer per jaar in het zweet te werken tijdens het snoeien? Allemaal prima redenen om te kiezen voor de buxushaag. De buxushaag kent een langzame groei van slechts 10 cm. per jaar. Bovendien is de Buxus sempervirens wintergroen en zorgt dus altijd voor een stukje groen in jouw omgeving. En de bladeren vallen niet af, dus voor de buxushaag hoef je de hark niet uit de schuur te halen. Kortom, met dit type plant maak je een makkelijk te onderhouden lage wintergroene haag. Door de langzame groei duurt het wel even voordat kleine buxus haagplanten uitgegroeid zijn tot een volle haag. Wil je daar niet op wachten, dan kun je kiezen voor een van onze buxus kant-en-klaar hagen. De Buxus sempervirens vind je overigens ook in een aantal van onze pakketten met gemengde hagen.

De standplaats van de Buxus sempervirens

De buxushaag kan op allerlei standplaatsen geplant worden. De Buxus sempervirens kan goed tegen schaduw en staat ook graag in de volle zon. Hele droge gronden of extreme wind, daar houdt deze haagplant niet erg van. Meer weten over hoe je een buxushaag het beste kunt planten? Je leest het in onze planthandleidingen. Verder is de buxus zeer sterk en kan goed tegen een stootje. Luchtvervuiling, voetballende kinderen of slingerende fietsers zijn geen probleem. De buxushaag is wel gevoelig voor een bepaald soort schimmel. De Japanse Hulst is een vergelijkbare haagplant die geen last heeft van deze buxusziekte.

De buxushaag snoeien

Hoewel de buxushaag niet zo rap groeit, moet er toch wel af en toe gesnoeid worden. Gelukkig is dat geen moeilijke klus en hoef je ook niet bang te zijn voor veel snoeiafval. Geen dorens om je handen aan open te halen en geen dikke takken om door te zagen. De Buxus sempervirens eens per jaar snoeien is in principe voldoende. Gewoon een beetje heen en weer met de heggenschaar en voilà, de haag kan er weer een jaartje tegen. Wil je de buxushaag strak in vorm houden, dan is een keer extra snoeien wel aan te raden. De normale buxus struik kun je erg leuk in elke gewenste vorm snoeien, bijvoorbeeld in de vorm van een bol, kubus of je favoriete dier. In ons aanbod vind je ook de buxus kubus. Deze Buxus sempervirens struik hebben we voor het gemak alvast voor je in een blokvorm gesnoeid.

Lees hier ons volledige blog: hoe snoei je de buxushaag?

Een Buxus kopen doe je bij Garmundo!

Kies je voor een buxushaag, dan bestel je die het beste bij Garmundo. We doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat er straks in jouw tuin of welke andere plek dan ook, een mooie buxushaag van uitstekende kwaliteit staat. Om daarvoor te zorgen geven we allerlei handige tips, bijvoorbeeld onder de juiste hoeveelheid haagplanten kiezen en de juiste plantgrootte kiezen voor haagplanten. Ook kun je natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice als je vragen of opmerkingen hebt!