Californische Cypres goed aan planten

Californische Cypressen zijn enorm populair in Nederlandse tuinen vanwege hun speciale uitstraling, robuuste karakter en snelle groei. Je kunt ze planten als individu, als heg of in een bloempot. Cypressen groeien snel en zijn gemakkelijk te onderhouden. Wil je een blauwe Cypres of een gele Cypres aanplanten, dan vind je hier de nodige informatie. Houd er ook rekening mee dat een Cypres, een Cypres die al haag verwerkt wordt moet minimaal één keer per jaar worden gesnoeid en heeft dus niet veel onderhoud nodig.

Scheinzypresse pflanzen

Beste Staanplaats Cypres

De Cypres is niet veel eisend qua locatie. Het is echter het beste voor de Cypres om in de zon/ halfschaduw te staan. Ze verdragen de schaduw niet zo goed hierdoor kan het voorkomen dat de bladeren bruin worden. De locatie moet ook worden beschermd tegen de wind. Wat de grond betreft houdt de Cypres vooral van vochtige, maar niet te natte bodems. De grond moet licht zuur zijn. Het is ook aan te bevelen om de grond wat aan te mengen met compost.

Plantafstand

De herfst is de beste tijd op een Cypres aan te planten, dan heeft de plant genoeg tijd om zich te wortelen voordat het gaat vriezen. Ook de plantafstand is belangrijk. Dit hangt af van de grootte van de plant. Hoe groter de boom bij aanschaf hoe groter de plantafstand moet zijn. De plantafstand van de blauwe californische Cypres mag niet minder zijn dan twee meter. Dit geldt voor losse planten. Voor planten die tot haag worden verwerkt geldt een afstand van 30-50cm.

Californische Cypres planten: Tips & Tricks

Bescherm jonge planten onder de 1,50 meter inde winter met een deken. Oudere planten zijn wel winter hard. Gebruik de juiste plantafstand. Je kunt ze vermenigvuldigen door te stekken. Bemest een pas aangeplante Cypres niet, zodat ze eerst aan de grond wennen.

Californische Cypres kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Coniferen kopen.