Grootbloemige rozen

Grootbloemige rozen

De grootbloemige roos spreekt tot de verbeelding met zijn grote en goed gevulde bloem op een stevige steel. De bloem heeft een elegante vorm en verspreidt een aangename geur, wat het een ideale snijroos maakt. Door de grootte van de bloem valt de roos erg op.

Lees verder..
per pagina

Grootbloemige rozen

De grootbloemige roos spreekt tot de verbeelding met zijn grote en goed gevulde bloem op een stevige steel. De bloem heeft een elegante vorm en verspreidt een aangename geur, wat het een ideale snijroos maakt. Door de grootte van de bloem valt de roos erg op. Grootbloemige rozen komen het best tot hun recht door ze te combineren met andere planten in een perk, maar je kunt ze ook prima als losse struik aanplanten. De struik van de grootbloemige roos bestaat meestal uit solitaire bloemen, maar af en toe groeien de bloemen in kleine groepjes bij elkaar. Gemiddeld groeien er zo’n zes rozen aan een struik van één vierkante meter. De hoogte van de struik varieert van zestig tot honderdvijftig centimeter.

Zo plant je grootbloemige rozen aan

Vroeger werden rozen vaak in grote perken gezet, maar tegenwoordig zie je de roos steeds vaker solitair of in kleine groepjes. Rozen zijn echte zonaanbidders, plaats ze dus op een plek met genoeg zon. De beste planttijd voor rozen is van eind oktober tot en met maart, maar zorg er wel voor dat je de roos plant in een periode waarin het niet vriest. Voor het planten van rozen volg je de volgende stappen: zet de rozen eerst een nacht in een emmer met lauw water. Graaf de dag erna een ruim gat en maak de grond rond het gat goed los en maak ook de wortels goed los. Plaats de wortels dan op de juiste diepte: de verdikking waaruit de takken ontspringen moeten zo’n vijf cm onder de grond komen. Druk de grond daarna goed aan en geef ruim water.

Tips voor het onderhouden van rozen

De beste tijd om rozen te snoeien is maart, maar als het overdag nog vriest is het beter om even te wachten met snoeien. Hoe ga je te werk? Begin eerst met het wegsnoeien van de dode takken. Om een mooie vorm te creëren, snoei je ook takken die naar binnen toe groeien weg. De rest van de takken snoei je op drie tot vijf ogen van de grond. Ogen zijn de kleine, roze knopjes op de stengel van de plant. Snoei de tak met een snoeischaar op een centimeter boven het oog schuin af. Zorg dat het oog waar je de tak snoeit naar buiten wijst, want dan groeit de nieuwe tak mooi naar buiten toe. Rozen kunnen niet goed tegen droogte. Zorg dus dat je tijdens droge periodes voldoende water geeft. Bij zeer hoge temperaturen geef je de roos elke twee tot drie dagen water. Voor een gezonde groei en betere weerbaarheid tegen ziektes, raden we aan om de roos drie keer per jaar te bemesten met een organische meststof. Bemest één keer laat in de winter, één keer in het voorjaar en één keer midden in de zomer.

Levering van grootbloemige rozen

Onze rozen zijn leverbaar van oktober tot april. We sturen ze in een speciale ademende doos naar je toe, zodat de planten tijdens de reis mooi en gezond blijven.