Wilg

Wilg

Op zoek naar een haagplant met een unieke uitstraling? Een inheemse haagplant die perfect past in het landschap en nauwelijks onderhoud nodig heeft? Kies dan voor een wilgenhaag! Wilgenstruiken en wilgenbomen staan bekend om hun sierlijke takken, mooie katjes en prachtige bladeren.

Lees verder..
per pagina

Wilg (Wilgenhaag)

Op zoek naar een haagplant met een unieke uitstraling? Een inheemse haagplant die perfect past in het landschap en nauwelijks onderhoud nodig heeft? Kies dan voor een wilgenhaag! Wilgenstruiken en wilgenbomen staan bekend om hun sierlijke takken, mooie katjes en prachtige bladeren. Erg geschikt om hoge of lage hagen mee te creëren: onderhoudsarm, uitstekend winterhard en zeer sterk. Luchtvervuiling, strenge vorst of zeewind zijn allemaal geen probleem en een wilgenhaag groeit optimaal in de zon of halfschaduw. De soort is bladverliezend: in de zomer word je getrakteerd op een volle bos bladeren en daarna passen de kale wilgenbomen en wilgenstruiken erg mooi in een winterse omgeving.

Verschillende soorten wilgenbomen en wilgenstruiken

Bij Garmundo kun je verschillende soorten wilgenstruiken en wilgenbomen kopen. Ben je op zoek naar laagblijvende wilgen voor een lage wilgenhaag, dan is de bittere wilg (Salix purpurea 'Nana') een goede keuze. Deze soort kent een zeer langzame groei en een maximale eindhoogte van 1,0 m. Kenmerkend voor de bittere wilg of purperwilg zijn de purperrode takken die een prachtige aanblik vormen in een winters landschap. De geoorde wilg (Salix aurita) is een soort die wat hoger groeit tot maximaal 2,0 m. De geoorde wilg houdt van nattigheid en wordt dan ook veel aangeplant langs de waterkant. Kan het jou niet hoog genoeg zijn? Kies er dan voor om de boswilg te kopen. De boswilg (Salix caprea) kan wel 14 m. hoog groeien en is daarmee perfect voor het creëren van een hoge bomenhaag of houtwal. Door te snoeien of knotten houd je de wilgenhaag eenvoudig op de gewenste hoogte.

Wilgenhaag kopen?

Ga je een wilgenhaag kopen? Neem dan eens een kijkje in het aanbod van Garmundo. We verkopen prachtige wilgenbomen en wilgenstruiken van hoge kwaliteit en voor scherpe prijzen. En natuurlijk bezorgen we de haagplanten gewoon bij jou aan de voordeur, wel zo makkelijk. En het mooiste is, dat je die nieuwe wilgenhaag gewoon zelf kunt planten door de aanwijzingen te volgen in onze planthandleidingen. Heb je nog vragen, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen! Zoek je snel een mooie wilgensoort uit?