Sedumdak

Sedumdak

Heb je net een nieuw huis gekocht of juist een oudere schuur of carport waarop je graag een groendak zou willen aanleggen? Bij Garmundo ben je aan het juiste adres voor groene daken! We leveren groene sedumdaken aan particulieren en bedrijven in een groot aantal Europese landen. Hieronder vind je wat meer informatie over het hoe en waarom van sedum daken, en de verschillende manieren om een sedum dak te maken.

Lees verder..

Sedumdak kopen bij Garmundo

Heb je net een nieuw huis gekocht of juist een oudere schuur of carport waarop je graag een groendak zou willen aanleggen? Bij Garmundo ben je aan het juiste adres voor groene daken! We leveren groene sedumdaken aan particulieren en bedrijven in een groot aantal Europese landen. Hieronder vind je wat meer informatie over het hoe en waarom van sedum daken, en de verschillende manieren om een sedum dak te maken.

Voor wie zijn groene sedum daken?

Een sedum dak is geschikt voor iedereen die zijn dak graag wil vergroenen. Wanneer je een aanbouw, carport of schuurtje hebt met een platdak (hellingshoek kleiner dan 20°) is het gemakkelijk: Dan kun je eenvoudig zelf een sedum dak aanleggen. Bij hellingshoeken van boven de 20° is het verstandig even contact met ons op te nemen zodat we een offerte op maat kunnen maken.

Het kan natuurlijk dat je sowieso vragen hebt over sedum dakbedekking en of je dak geschikt is. Neem dan contact op door ons te bellen of mailen.

Waarom een sedumdak aanleggen?

Waarom zou je een groendak willen aanleggen? Er zijn veel redenen om een groendak aan te leggen. De dakbedekking gaat langer mee (tot wel 2 keer zo lang), je creëert extra biodiversiteit in de tuin en een sedum dak vangt water op dat anders meteen het riool in zou lopen. Op die manier voorkomt  jouw sedumdak wateroverlast bij jezelf of bij de buren. Tot slot isoleert een sedumdak iets beter dan een traditioneel dak. Vooral regengeluid wordt door een sedumdak goed geabsorbeerd.

Sedum daken zijn niet duur!

De prijs van een sedum dak is afhankelijk van de manier waarop je het aanlegt. Een basic constructie met drainage, substraat en sedumstekken kan al voor minder dan €50,- per vierkante meter worden gemaakt.

De prijs van het groene dak is uiteraard afhankelijk van de gekozen constructievorm en de grootte van het te bedekken dak. Hoe meer vierkante meters dak jij wilt bedekken, hoe gunstiger onze prijzen per vierkante meter worden.

Wist je dat sommige gemeenten ook subsidies geven op groene daken? Jouw gemeente kan je er meer over vertellen!

Soorten sedumdaken

Bij Garmundo verkopen we een aantal verschillende soorten sedum daken; neem gerust contact met ons op als je niet weet welke constructiemethode op jouw situatie van toepassing is. Van kant en klaar tot alles zelf bepalen, bij Garmundo is er voor iedereen wat wils. Hieronder vind je in het kort de verschillende systemen die we aanbieden. Op de betreffende pagina vind je altijd nog meer informatie:

  • Sedumdak systeem Standaard: Dit systeem bestaat uit een drainagelaag, substraat en sedummatten. Vooral geschikt voor grotere daken. Maximaal verzadigd gewicht 80-90 kg per vierkante meter).
  • Sedumdak systeem lichtgewicht: Dit systeem bestaat uit een drainagelaag, lichtgewicht substraat en sedummatten. Vooral geschikt voor daken met een minder sterke constructie. Maximaal verzadigd gewicht 45-55 kg per vierkante meter).
  • Sedumdak systeem Aromadak: Wilt u een kleurrijke groendak groendak met gevarieerde aromatische vegetatie? Dan is ons Aroma Groendak een perfecte oplossing!
  • Sedumdak systeem Bees & Butterflies: Met het Bees & Butterflies groendak lever je een directe bijdrage aan onze flora & fauna. De beplanting bestaande uit diverse waard- en nectarplanten zijn een ware oase voor insecten zoals vlinders en bijen. Hiermee haal je dus biodiversiteit naar de bebouwde omgeving. 
  • Sedum cassette kant en klaar regulier: Kant en klare cassettes met sedum en substraat. Vooral geschikt voor kleinere daken.  Maximaal verzadigd gewicht 80-90 kg per vierkante meter).
  • Sedumcassette kant en klaar lichtgewicht: Kant en klare lichtgewicht cassette bestaande uit lichtgewicht substraat met sedumbedekking. Vooral geschikt voor kleinere daken met een minder sterke constructie. Maximaal verzadigd gewicht 45-55 kg per vierkante meter).
  • Sedum stekken: Losse sedumstekken om zelf uit te zaaien op een nieuw aangelegd groendak. Vooral geschikt als goedkoop alternatief voor kant en klare oplossingen. Het duurt met dit systeem tot 1 jaar voordat jouw dak geheel begroeid is.
  • Losse sedum matten: Losse sedum matten voor de echte doe-het-zelver of als bodembedekker

Sedumdaken bij Garmundo

Als het over dakbedekking gaat, ben je bij Garmundo aan het juiste adres. Bestel jouw sedumdak dan ook snel door het direct online te bestellen of door contact met ons op te nemen.