Plantafstand Laurierhaag

Het planten van een Laurierhaag is geen hogere wiskunde. De Laurier is een eenvoudige en niet gecompliceerd. De Laurier is juist een mooie en praktische plant en het aanplanten is ook gemakkelijk als je rekening houdt met een paar factoren. Een Laurierhaag is een echte eyecatcher in de tuin. Omdat een Laurier heg zeer snel groeit en dus ook snel zichtdicht is. Worden deze hagen vaak gebruikt als afscheiding, ook omdat ze hun blad niet verliezen in de winter. Helaas kost het vaak wel wat tijd, dus wees niet te ongeduldig een haag heeft vaak niet binnen een jaar de gewenste hoogte, dichtheid.

Kirschlorbeer Pflanzabstand

De beste plantafstand voor een Laurierkers

Wat is de beste plantafstand voor een Laurierhaag? Veel hobbytuinders zijn ongeduldig en willen snel een dichte haag en planten de individuele struiken te dicht op elkaar. Dit is niet goed hierdoor bestaat de kans dat andere planten niet mee groeien. Dit voorkom je door de juiste plantafstand te hanteren. Maar het kan zijn dat je na het planten op de voorgeschreven afstand nog door de haag heen kunt kijken. Het verschilt per soort en de planten zijn afhankelijk van de maat die je aanplant. De beste plantafstand die je moet hanteren vind je terug op de product pagina’s van de Laurierkers. Bijvoorbeeld bij de Portugese Laurier kan de plantafstand enorm variëren bij de kleinere maten zit je met 5 stuks per meter. Bij de maat 175-200 heb je maar vier planten per drie meter nodig. Je moet ook nadenken over de afstand voor en achter de Laurierhaag. Als je een Laurierhaag hebt gekocht tot een meter hoog is het aan te raden om 40-60 cm afstand te houden van mogelijke constructies, zoals een schutting, een muur of een huis. Voor planten die groter zijn dan een meter is het aan te raden om 90cm aan te houden zo kunnen je planten goed groeien.

Laurierhaag planten.

• De beste tijd om te planten is in de herfst of vroeg in het voorjaar. Planten in pot kun je het hele jaar door aanplanten.
• Graaf voor elke soort Laurier gaten op de aanbevolen plantafstand. Vergeet niet de afstand tot de voor- en achterkant te vermelden.
• Graag een gat dat groter is dan de kluiten.
• Plaats de plant in het gat.
• Meng de uitgegraven grond aan met compost.
• Gooi de aarde terug en stamp deze met de voet aan.
• Geef de net geplante Laurieren goed water.
• Geniet van je nieuwe haag!

Laurier kopen bij Garmundo

Bij Garmundo kun je verschillende soorten Laurier kopen.