Bamboe

Bamboe

Een kale tuin is natuurlijk wel erg saai en bovendien is buiten ontspannen in een kale tuin wel wat lastig. Hoe tover je jouw tuin om in een plek om heerlijk te relaxen? Dat kan met een prachtige bamboehaag!

Lees verder..
per pagina

Bamboe

Fargesia/Phyllostachys

De bamboe Fargesia heeft een groot voordeel ten opzichte van veel andere bamboe soorten: deze plant is niet woekerend en de wortels groeien dus niet alle kanten op. Dat betekent dat de buren, jouw mooie vijver en strak aangelegde terras niet onverwacht bezoek krijgen van verdwaalde bamboe wortels. Hierdoor is deze bamboe zeer populair als haagplant, maar wordt ook veel in een groep of solitair geplant. Goede reden dus om de niet woekerende bamboe Fargesia murieliae op te nemen in het Garmundo assortiment! Garmundo levert bamboe planten zowel in pot als in kluit. We leveren planten in pot uit mochten de planten in kluit niet beschikbaar zijn en andersom. 

De bamboehaag: unieke en rustgevende uitstraling

Een kale tuin is natuurlijk wel erg saai en bovendien is buiten ontspannen in een kale tuin wel wat lastig. Hoe tover je jouw tuin om in een plek om heerlijk te relaxen? Dat kan met een prachtige bamboehaag! Niet alleen creëer je met een bamboehaag een schitterende groene omgeving, maar je krijgt als bonus ook meer privacy en beschutting. De bamboe Fargesia heeft een bijzondere en rustgevende uitstraling. Dit komt door de fraaie stengels met spitse bladeren, maar ook door het ruisende geluid dat de tegen elkaar schurende bladeren maken als het waait. Een Fargesia murieliae haag is door zijn uitstraling uitstekend geschikt voor een moderne of Oosterse tuin. Door de brede groeiwijze is het maken van een smalle en formele bamboehaag niet mogelijk. In dat geval kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld een coniferen haag.

Groenblijvende bamboe Fargesia murieliae

De bamboe Fargesia murieliae behoort tot de groenblijvende haagplanten. Dit houdt in dat de bladeren altijd aan de plant blijven hangen en een bamboehaag het hele jaar door vol en groen is. Dit geldt overigens niet voor de bamboe Fargesia Jiuzhaigou, waarvan de bladeren in de herfst opkrullen en geel verkleuren. Mooie aan deze bamboesoort is dan weer dat de stengels in de zon dieprood kleuren. De bamboe Fargesia Nitida is een soort waarvan de stengels na verloop van tijd prachtig blauwpaars kleuren. De bamboe Fargesia Simba en de bamboe Fargesia Jumbo hebben en houden altijd groene bladeren en lichtbruine stengels.

Planten en snoeien van de bamboe Fargesia murieliae

De bamboe Fargesia kent een snelle groei van zo’n 25 tot 70 cm. per jaar. Die snelle groei zorgt ervoor dat je na het planten al snel een volle bamboehaag hebt staan. Je kunt een bamboehaag planten van minimaal 1 meter tot maximaal 3 meter hoog. Voor hele lage hagen kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Japanse hulst of een buxushaag. De bamboe stelt weinig eisen aan zijn standplaats en is winterhard. Let alleen op dat de grond niet langdurig nat of droog is. Snoeien is niet noodzakelijk, maar wil je de bamboehaag mooi in vorm houden, dan adviseren we één tot tweemaal per jaar de snoeischaar te hanteren. Door het regelmatig snoeien van de bamboe Fargesia murieliae, groeit de bamboehaag ook compacter.

Bamboehaag niet woekerend kopen? Welkom bij Garmundo!

Een bamboehaag, niet woekerend kopen, dat doe je natuurlijk bij Garmundo.  Niet alleen verkopen wij verschillende prachtige haagplanten van topkwaliteit, maar we voorzien je ook graag van advies. Je koopt en plant tenslotte niet elke dag een haag. Lees dus vooral onze tips, bijvoorbeeld over het planten van een haag in onze planthandleidingen en over de juiste hoeveelheid haagplanten kiezen. Heb je alle tips gelezen en kom je er toch nog niet uit? Neem dan gerust per mail of telefonisch contact op!