Laurier Etna 140 cm. (Prunus laurocerasus 'Etna')

154,30
1+
154,30
5+
152,50
10+
150,00
20+
148,50

Laurier Etna, laurierkers (Prunus laurocerasus 'Etna')

Als je een mooie bladhoudende haag wilt creëren, dan kun je uitstekend uit de voeten met de laurier Etna. Ook wel bekend onder de Latijnse naam Prunus laurocerasus 'Etna'. Deze laurierkers behoort tot de groep wintergroene haagplanten die uitermate geschikt zijn voor het creëren van hele lage tot hoge hagen van ongeveer 3 m.

Lees meer
één Stuk(s) per meter
Gehele jaar leverbaar
Direct leverbaar
Meter haag = Stuk(s) = 
154,30
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €500,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Prunus laurocerasus 'Etna'
Maximale hoogte als haag Middel (150-250 cm), Laag (50-150 cm), Erg laag (<50 cm)
Onderhoud Weinig
Groei per jaar Normaal 20-40 cm
Snoeien 1x per jaar
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Droog, Normaal, Vochtig
Bloeiperiode April, Mei
Bloeiperiode April t/m mei
Overige eigenschappen Bontgekleurd blad, Goed voor vlinders en insecten, Verdraagt luchtvervuiling
Leverhoogte 140h x 100l x 30b
Leverbaar Gehele jaar leverbaar
Wortels Kant-en-klaar

Laurier Etna, laurierkers (Prunus laurocerasus 'Etna')

Als je een mooie bladhoudende haag wilt creëren, dan kun je uitstekend uit de voeten met de laurier Etna. Ook wel bekend onder de Latijnse naam Prunus laurocerasus 'Etna'. Deze laurierkers behoort tot de groep wintergroene haagplanten die uitermate geschikt zijn voor het creëren van hele lage tot hoge hagen van ongeveer 3 m.

Bladhoudende haag met roodgroene kleuren

Dit type bladhoudende haag kenmerkt zich door een compacte groei en glanzende, diepgroene ovale bladeren. Erg fraai is dat na het snoeien de nieuwe bladeren eerst een dieprode kleur hebben, wat de Etna onderscheidt van de andere soorten laurierkers. Een prachtig plaatje in de lente. En de laurierhaag is dus bladhoudend en zorgt daarmee het hele jaar door voor een groene omgeving en privacy. Rond mei komen er witte bloemen tussen de bladeren tevoorschijn en na een korte bloeiperiode van een maand verschijnen er rood-zwarte besjes. Opgelet met kinderen en huisdieren, want de besjes en bladeren zijn erg giftig.

Waar kun je de laurierkers planten?

De laurier Etna is een hele makkelijke haagplant, want de bladhoudende haag doet het uitstekend in zowel de zon als de schaduw. Het liefst staat Etna met haar voeten in de licht vochtige en voedselrijke bodem, maar ook geen probleem als de grond wat vochtiger is of juist droger. Eigenlijk is een hele natte grond het enige waar dit type laurierkers niet tegen kan. Dan gaan de wortels rotten en zullen uiteindelijk de bladeren bruin worden en afvallen. Kenmerkend van de laurier Etna is dat deze zeer goed tegen extreme vorst kan, net als de laurier Herbergii.

De laurierkers is erg sterk en kan daarom eigenlijk op elke plek geplant worden. Uitlaatgassen, fijn stof, een fietser die met een glaasje teveel op in de bosjes belandt? Daar kan deze laurierhaag prima tegen. Doordat dit type laurier zeer sterk is en tegen alle weersomstandigheden is opgewassen, betaal je per struik wel iets meer dan voor de meeste andere lauriersoorten.

Deze bladhoudende haag mooi houden

De laurier Etna groeit zo’n 20 tot 40 cm. per jaar en er moet dus af en toe gesnoeid worden. Zo’n één tot twee keer per jaar, liefst in het voorjaar en najaar. En je hoeft je geen zorgen te maken, want snoeien van deze bladhoudende haag is zo gebeurd en kan eigenlijk niet misgaan. Geen doornen of scherpe bladeren die je schrammen bezorgen en rigoureus snoeien is geen enkel probleem. Er komen gewoon weer nieuwe bladeren tevoorschijn vanaf het kale hout. Meer weten over deze lauriersoort? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

Voor- en nadelen van de laurier Etna op een rijtje

+ Bladhoudende haag
+ Groeit snel
+ Groeit zowel in de zon als in de schaduw
+ Zeer goed bestand tegen extreme vorst
+ Nieuwe bladeren zijn rood
+ Eenvoudig te snoeien, loopt uit vanaf het kale hout
- Houdt niet van natte voeten
- Duurder in aanschaf dan de meeste andere lauriersoorten
- Bladeren en besjes zijn giftig