Kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety' (Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gaiety')

2,70
50+
2,70
100+
2,40
200+
2,10
400+
1,80

De Bonte kardinaalsmuts (Latijnse naam: Euonymus fortunei ‘Emerald ’n Gaiety’) is een veelzijdige heester die zowel als bodembedekker, als haagplant en als klimplant gebruikt kan worden. De bonte kardinaalsmuts stelt weinig eisen aan zijn standplaats; de soort groeit op vrijwel iedere grondsoort en kan goed tegen droogte. De Euonymus ‘Emerald ’n Gaiety’ groeit prima in de volle zon, maar ook een plaats in de schaduw is geen probleem.

Lees meer
Minimum bestelaantal: 50
Gehele jaar leverbaar
Direct leverbaar
Vierkante meter = Stuk(s) = 
135,00
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €500,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Euonymus fortunei 'Emerald 'n Gaiety'
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Droog, Normaal, Vochtig, Nat
Bloeiperiode Geen bloemen
Maximale hoogte Hoog (>30 cm)
stuks per vierkante meter 7
Leverbaar Gehele jaar leverbaar
Wortels 1,5L pot

Bonte kardinaalsmuts 'Emerald 'n Gaiety' kopen

De Bonte kardinaalsmuts (Latijnse naam: Euonymus fortunei ‘Emerald ’n Gaiety’) is een veelzijdige heester die zowel als bodembedekker, als haagplant en als klimplant gebruikt kan worden. De bonte kardinaalsmuts stelt weinig eisen aan zijn standplaats; de soort groeit op vrijwel iedere grondsoort en kan goed tegen droogte. De Euonymus ‘Emerald ’n Gaiety’ groeit prima in de volle zon, maar ook een plaats in de schaduw is geen probleem. Deze bonte kardinaalsmuts heeft donkergroene bladeren met een witte rand. In de volle zon kleuren de bladeren lichter dan in de schaduw, en in de winter verkleuren de blaadjes wat roodachtig. De bonte kardinaalsmuts wordt als bodembedekker tussen de 30 en 50 cm. hoog en is zeer winterhard.

De bonte kardinaalsmuts als bodembedekker in uw tuin

Wil je de bonte kardinaalsmuts graag combineren met andere planten in je tuin? Denk dan eens aan andere robuuste heesters zoals de dwergmispel (Cotoneaster dammeri) of de Lonicera ‘Maigrün’. Wanneer je deze soort graag combineert met een haagje is een taxus- of ligusterhaag een goed idee!

Deze bodembedekker wordt geleverd in een C1,5 pot. Dit is een pot met een inhoud van 1,5 liter. De doorsnede van deze pot is 13 of 14 cm. Wij bevelen aan om 7 planten per vierkante meter aan te planten, om na enige tijd een mooie dichte vakbeplanting te verkrijgen.