Struikkamperfoelie ‘Hohenheimer Findling’ (Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling')

1,95
50+
1,95
100+
1,75
200+
1,55
400+
1,35

De Chinese kamperfoelie 'Hohenheimer Findling' is beter bekend onder de Latijnse naam Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling'. Deze laagblijvende bodembedekker en haagplant is ideaal voor het creëren van vakbeplanting. De Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' is een groenblijvende bodembedekker. De bladeren blijven dus het hele jaar door aan de struik hangen. Handig, want zo kijk je nooit tegen kale takken aan en hoef je ook geen bladeren bij elkaar te harken in de herfst. 

Lees meer
Minimum bestelaantal: 50
Gehele jaar leverbaar
Direct leverbaar
Vierkante meter = Stuk(s) = 
97,50
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €500,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling'
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Droog, Normaal, Vochtig
Bloemkleur
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeiperiode Mei t/m juni
Maximale hoogte Hoog (>30 cm)
stuks per vierkante meter 7
Leverbaar Gehele jaar leverbaar
Wortels 1,5L pot

Chinese kamperfoelie Hohenheimer Findling

De Chinese kamperfoelie 'Hohenheimer Findling' is beter bekend onder de Latijnse naam Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling'. Deze laagblijvende bodembedekker en haagplant is ideaal voor het creëren van vakbeplanting. De Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' is een groenblijvende bodembedekker. De bladeren blijven dus het hele jaar door aan de struik hangen. Handig, want zo kijk je nooit tegen kale takken aan en hoef je ook geen bladeren bij elkaar te harken in de herfst. Deze groenblijvende kamperfoelie kan in de winter wel deels bevriezen. Dat is echter geen enkel probleem, want zelfs na een hele strenge winter loopt de soort in het voorjaar gewoon weer fris uit.

Groenblijvende kamperfoelie in jouw tuin

Een Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' kun je eigenlijk overal planten: zon, halfschaduw, schaduw is allemaal prima en alle bodemsoorten zijn goed. Plant je de kamperfoelie in de schaduw, houd er dan wel rekening mee dat deze minder dicht groeit dan in de zon. Verder is de soort zeer sterk en kan uitstekend tegen een stootje.

De Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' snoeien

De Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' kent een langzame groei van minder dan 20 cm. per jaar. De maximale eindhoogte is ongeveer 70 cm. Snoeien is vanwege de redelijk langzame groei slechts één keer per jaar nodig en de compacte groei zorgt voor een vrij dichte haag. Dit type groenblijvende kamperfoelie bloeit in mei en juni, waarbij witte bloemetjes verschijnen tussen de kleine, groene bladeren. In de zomer volgen paars rode besjes die een feestmaal vormen voor vogels. Let wel op dat de besjes van de Lonicera nitida 'Hohenheimer Findling' voor mensen en de meeste niet-gevleugelde dieren giftig zijn.