Privacy in je tuin: zo ga je van glurende buren naar groene muren

Privacy in je tuin: zo ga je van glurende buren naar groene muren

In jouw groene oase wil je ontspannen zonder pottenkijkers. Zit je net op je gemak buiten, zie je ineens de buurman of een voorbijganger je tuin in koekeloeren... Hoog tijd om privacy in je tuin te regelen. Dat doe je natuurlijk groen! Wij leggen uit hoe je van glurende buren naar groene muren gaat.

 

Groene privacy in je tuin

Aan het hebben van buren ontkom je niet. Maar of je ze nu wel of niet aardig vindt: in je eigen tuin wil je gewoon privacy van je buren, zodat je echt kunt ontspannen. Tijd om glurende buren gedag te zeggen met een tuinafscheiding dus. En groene bazen doen dat groen. Groene tuinafscheidingen hebben namelijk andere voordelen naast afscherming van jouw tuin:

  • Groene tuinafscheidingen zijn duurzaam. De beste planten voor jouw tuin privacy zijn vaste en robuuste planten en hagen, waardoor je er naast snoeien bijna geen omkijken naar hebt. Schuttingen, hekken en tuinschermen zul je ooit moeten vervangen, terwijl die haag fier overeind blijft door de jaren heen.
  • Met een groene tuinafscheiding help je het milieu. Meer groen = meer zuurstof, meer voedsel en beschutting voor dieren en minder last van woongeluiden en urban heat. Kortom: iedereen wint met groene muren.
  • Het is gewoon mooier! Waar kijk jij liever tegen aan, een hek of een muur van puur natuur? Dat dachten wij ook. Planten zijn rustgevend, dus met jouw ontspanning zit het wel snor in je tuin met groene muren. 

En het allermooiste van groene muren voor de privacy in jouw tuin? Er is voor iedereen wel een keuze die past bij jouw stijl en voorkeur in onderhoud. Wij noemen de beste op. 

 

 

Hagen die behagen

Groenblijvend, bladverliezend en allerlei verschillende hoogtes, onderhoudsbehoeftes en bladvormen: het moet gek lopen, wil jij geen haag vinden die past. Een wintergroene haag schermt het hele jaar je tuin af. Kies je daarbij voor een zichtdichte, snelgroeiende soort zoals conifeer, laurier of liguster, dan is je privacy gegarandeerd. Bijkomend voordeel van hagen: er is geen maximale toegestane hoogte voor vastgesteld, wat wel het geval is voor schuttingen en hekwerken.

 

Potten tegen pottenkijkers

Een stijlvolle, maar wat duurdere optie is het plaatsen van grote bloempotten en -bakken met hoge planten als groene muur. Bijvoorbeeld bamboe: een prachtige en winterharde tuinafscheiding, die je ook liever in een pot dan in de grond hebt omdat veel soorten woekeren. Of je plaatst rijen bloembakken met lage planten als een muur boven elkaar waar je pottenkijkers wilt weren. Met rijen potten of bakken op je erfgrens kun je daarnaast afwisselen met planten voor een speels effect. 

 

Klimop en hangplanten als groene muur

Voor deze heb je even geduld nodig, maar dan heb je ook wat. Door een raamwerk om je tuin te plaatsen en daar de wintergroene, snelgroeiende en onderhoudsvriendelijke Hedera klimop of andere klimplant bij te planten heb jij binnen enkele maanden privacy in je tuin. Kun je niet zolang wachten? Neem dan een kant-en-klare klimop van Garmundo. Wel zo groen, wel zo makkelijk. 

Welke groene muur heeft jouw voorkeur om glurende buren te bannen? Wij helpen je graag bij de beste keuze voor jouw tuin!

 

Gerelateerde producten