Waldsteinia, gele aardbei

€ 14,99

Gele aardbei, goudaardbei

Waldsteinia ternata planten zijn zeer makkelijke bodembedekkers. De plant stelt weinig eisen aan zijn standplaats en is alleen gevoelig voor lange periodes van droogte. Hangen de planten wat slap? Geef dan wat water en binnen mum van tijd staan de bodembedekkers er weer mooi en levendig bij! De maximale hoogte die de Waldsteinia ternata kan bereiken is ongeveer 15 cm. De soort bloeit van april tot juni met gele bloemetjes die lijken op de bloemen van aardbeienplanten. Vandaar dat we deze bodembedekker ook wel de gele aardbei of goudaardbei noemen.

Lees meer
Minimum bestelaantal: 20
Gehele jaar leverbaar
Stuk(s) = 
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €350,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (latijn) Waldsteinia ternata
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Vochtigheid Normaal, Vochtig
Bladkleur
Bloemkleur
Bloeiperiode April t/m mei
Maximale hoogte Normaal (10-30 cm)
stuks per vierkante meter 4.5
Leverbaar: Gehele jaar leverbaar

Gele aardbei, goudaardbei

Waldsteinia ternata planten zijn zeer makkelijke bodembedekkers. De plant stelt weinig eisen aan zijn standplaats en is alleen gevoelig voor lange periodes van droogte. Hangen de planten wat slap? Geef dan wat water en binnen mum van tijd staan de bodembedekkers er weer mooi en levendig bij! De maximale hoogte die de Waldsteinia ternata kan bereiken is ongeveer 15 cm. De soort bloeit van april tot juni met gele bloemetjes die lijken op de bloemen van aardbeienplanten. Vandaar dat we deze bodembedekker ook wel de gele aardbei of goudaardbei noemen.

Goudaardbei: makkelijke bodembedekkers

Het blad van de Waldsteinia ternata is mooi frisgroen van kleur en kan in koude winters iets roodpaars verkleuren. Deze makkelijke bodembedekkers zijn wintergroen en daardoor heeft de soort jaarrond een prachtige uitstraling. De plantenmatten plant je het beste in de schaduw, halfschaduw of zon en kies het liefst voor een vochtige, goed doorlatende bodem. Combineren met heesters of bijvoorbeeld een buxushaag, taxushaag of beukenhaag geeft een schitterend effect!