Sneeuwbes Magic Berry (Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry')

Sneeuwbes Magic Berry

De sneeuwbes Magic Berry draagt de prachtige Latijnse naam Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry'. De uitstraling van deze bladverliezende haagplant is al net zo magisch als de naamgeving. De soort draagt in het najaar namelijk een grote hoeveelheid lichtroze bessen die de belangrijkste sierwaarde vormen van deze sneeuwbes. Erg mooi om aan te planten in haagvorm, solitair of in een groep. De sneeuwbes haag wordt veel geplant in grote parken of openbare buitenruimtes, vanwege het feit dat de plant weinig onderhoud nodig heeft en vrijwel overal groeit.

Lees meer

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry'
Maximale hoogte als haag Laag (50-150 cm), Erg laag (<50 cm)
Onderhoud Weinig
Groei per jaar Langzaam <20 cm
Snoeien 1x per jaar
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Nee
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Droog, Normaal, Vochtig
Bloeiperiode Mei, Juni
Overige eigenschappen Goed voor vlinders en insecten, Verdraagt luchtvervuiling
Leverbaar Gehele jaar leverbaar

Blote wortel

Sneeuwbes Magic Berry

Sneeuwbes Magic Berry 40-60 cm

Plantafstand: 5 Stuk(s) per meter Minimum bestelaantal: 1
1+
2,94
25+
2,49
100+
2,26
250+
2,15
Niet op voorraad

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €500,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Sneeuwbes Magic Berry

De sneeuwbes Magic Berry draagt de prachtige Latijnse naam Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry'. De uitstraling van deze bladverliezende haagplant is al net zo magisch als de naamgeving. De soort draagt in het najaar namelijk een grote hoeveelheid lichtroze bessen die de belangrijkste sierwaarde vormen van deze sneeuwbes. Erg mooi om aan te planten in haagvorm, solitair of in een groep. De sneeuwbes haag wordt veel geplant in grote parken of openbare buitenruimtes, vanwege het feit dat de plant weinig onderhoud nodig heeft en vrijwel overal groeit. Naast de Symphoricarpos doorenbossii 'Magic Berry' kun je bij Garmundo ook de sneeuwbes chenaultii kopen met een wat langzamere groei. Liever een gemengde haag met bloemen? De sneeuwbes Magic Berry maakt ook onderdeel uit van het haagpakket voor een gemengde lage bloeiende haag.

Sneeuwbes kopen: de kenmerken

De sneeuwbes Magic Berry is een opvallende verschijning die een maximale hoogte van ongeveer 80 cm. kan bereiken. Vanwege de geringe hoogte is de soort alleen geschikt voor lage hagen met een informeel karakter. Van mei tot juni bloeit de heester met kleine, wit-roze bloemetje en in het najaar volgen de besjes. De Symphoricarpos x doorenbosii 'Magic Berry' is zeer goed winterhard en groeit op vrijwel elke standplaats. Voor een optimale groei is een plekje in de zon of halfschaduw ideaal en een voedselrijke en iets vochtige bodem.

Sneeuwbes snoeien 

De sneeuwbes snoeien doe je het beste rond maart. Snoei dan een kwart tot een derde van de oude takken weg, zodat de plant opnieuw uitloopt. Vormsnoei is ook mogelijk, maar dan verschijnen er wel minder bessen aan de struik. Zien de struiken er niet meer zo fraai uit? Snoei dan de takken tot 20 cm. boven de grond, zodat de plant opnieuw uit kan lopen. De groeisnelheid is ongeveer 20 tot 30 cm. per jaar. Ga je de sneeuwbes kopen en wil je weten hoeveel haagplanten je nodig hebt? Lees dan de tips onder de juiste hoeveelheid haagplanten kopen.

Symphoricarpos doorenbossii 'Magic Berry' kopen? De plussen en minnen op een rij

+ Krijgt na de bloei mooie, lichtroze bessen

+ Sterke plant & zeer goed winterhard

+ Langzame groei en daardoor onderhoudsarm

+ Stelt weinig eisen aan standplaats: groeit in de zon en schaduw en in natte en droge bodems

- Alleen geschikt voor lage, informele hagen

- Bessen zijn giftig