Kaukasische klimop kant-en-klaar haag ‘Dentata Variegata’ (Hedera colchica ‘Dentata Variegata’)

199,00
1+
199,00
5+
194,00
10+
185,00

Kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ (Latijn: Hedera colchica ‘Dentata Variegata’) is een zeer winterharde klimop die temperaturen tot -35°C kan weerstaan. Het blad van de kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ is groter dan dat van de meeste andere klimop soorten, en heeft een glanzend groene kleur met witte of lichtgele randen. Wanneer je een klimophaag wilt planten op lastige plaatsen, zoals aan de kust of in een ander winderig gebied, dan is een Kaukasische klimop de beste keuze. 

Lees meer
0.83 Stuk(s) per meter
Gehele jaar leverbaar
Direct leverbaar
Meter haag = Stuk(s) = 
199,00
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €500,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Hedera colchica ‘Dentata Variegata’
Maximale hoogte 200 cm
Onderhoud Gemiddeld
Groei per jaar Snel >40 cm
Snoeien 1x per jaar, 2x per jaar, 3x per jaar
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Normaal, Vochtig
Overige eigenschappen Klimplant, Verdraagt luchtvervuiling
Leverhoogte 180h x 120l x 17b
Leverbaar Gehele jaar leverbaar
Wortels Kant-en-klaar

Kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ kant-en-klaar haag kopen

Kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ (Latijn: Hedera colchica ‘Dentata Variegata’) is een zeer winterharde klimop die temperaturen tot -35°C kan weerstaan. Het blad van de kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ is groter dan dat van de meeste andere klimop soorten, en heeft een glanzend groene kleur met witte of lichtgele randen. Wanneer je een klimophaag wilt planten op lastige plaatsen, zoals aan de kust of in een ander winderig gebied, dan is een Kaukasische klimop de beste keuze. Deze klimop is niet gevoelig voor ziektes en schimmels. De bonte Kaukasische klimop is wintergroen, en zorgt dus ook in de winter voor privacy!

Kant-en-klaar haag van Kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ in jouw tuin

Wil jij een kant-en-klaar haag van Hedera colchica ‘Dentata Variegata’ combineren met andere klimop kant-en-klaar hagen? Dat kan! Een mooie combinatie kan bijvoorbeeld gemaakt worden met de groene Kaukasische klimop of met de kleinbladige Hedera helix. Wanneer je ook de rest van je tuin snel groen wilt hebben, kijk dan eens naar onze plantenmatten met bodembedekkers, bijvoorbeeld de Waldsteinia. Wanneer je wat meer tijd hebt, kun je natuurlijk ook bodembedekkers in pot nemen.

Planten van de Kaukasische klimop ‘Dentata Variegata’ kant-en-klaar haag

Onze kant-en-klaar klimop hagen zijn 120 cm. breed en 180 cm. hoog. Ze zijn helemaal volgroeid zodat je snel privacy hebt in je tuin. Wanneer je de kant-en-klaar haag gaat planten, neem dan eerst de kunststof inlegvellen uit de bak waarin de wortels zitten, zodat de wortels alle kanten uit kunnen groeien. Zorg ervoor dat het plantgat diep en breed genoeg is en maak de ondergrond wat losser. Je kunt wat extra plantaarde mengen in de bodem om ervoor te zorgen dat de kant-en-klaar klimop haag meteen goed aanslaat. Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe haag niet omwaait is het verstandig om het Hedera colchica ‘Dentata Variegata’ haagelement vast te zetten door na ieder haagelement een houten paal te plaatsen, waaraan de haag met klemmetjes wordt vastgemaakt.