Kleinbladige klimop

€ 14,99

Gewone klimop

Hedera helix ‘Woerner’ (gewone klimop) is een plant die als bodembedekker en als klimplant gebruikt kan worden. En natuurlijk kun je bij Garmundo ook Hedera helix matten bestellen als je snel en gemakkelijk een groen tapijt wilt creëren in jouw tuin. Als bodembedekker zal de klimop zorgen dat open plekken snel dichtgroeien. Tip: houd de randen van de klimop goed bij, zodat andere planten, paden of het terras niet overwoekerd raken. Deze bodembedekker is groenblijvend en verliest dus tijdens de winter geen bladeren.

Lees meer
Minimum bestelaantal: 20
Gehele jaar leverbaar
Niet op voorraad

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €350,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (latijn) Hedera helix 'Woerner'
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Vochtigheid Droog, Normaal, Vochtig, Nat
Bladkleur
Bloemkleur
Bloeiperiode September t/m oktober
Maximale hoogte Hoog (>30 cm)
stuks per vierkante meter 4.5
Leverbaar: Gehele jaar leverbaar

Gewone klimop

Hedera helix ‘Woerner’ (gewone klimop) is een plant die als bodembedekker en als klimplant gebruikt kan worden. En natuurlijk kun je bij Garmundo ook Hedera helix matten bestellen als je snel en gemakkelijk een groen tapijt wilt creëren in jouw tuin. Als bodembedekker zal de klimop zorgen dat open plekken snel dichtgroeien. Tip: houd de randen van de klimop goed bij, zodat andere planten, paden of het terras niet overwoekerd raken. Deze bodembedekker is groenblijvend en verliest dus tijdens de winter geen bladeren.

Snoei je de Hedera helix ‘Woerner’ regelmatig, dan blijft de groenblijvende bodembedekker mooi laag en geeft jouw tuin een fijne groene uitstraling. Snoei je niet, dan zal de plant meer de hoogte in gaan groeien en uiteindelijk ook bloemen en bessen ontwikkelen. We adviseren om iedere 1 tot 3 jaar terug te snoeien voor een fraai groen tapijt.’

Hedera helix matten

Hedera helix matten zijn erg geschikt voor het bedekken van grote oppervlakten. En ook is deze bodembedekker uitstekend geschikt voor taluds, omdat de planten het wegspoelen van grond door regenwater zeer goed tegengaan. Leg je de klimop matten neer naast een muur, schutting of ander raamwerk, dan groeit de plant ook leuk omhoog. In ons aanbod vind je trouwens ook haagplanten van de gewone klimop en de Ierse klimop.