Borderpakket varen border

€ 46,95

Houd jij ook van een mooie, bosachtige border? Een varenborder is een natuurlijk uitziende border die uitstekend past in een schaduwrijke of bosachtige tuin. De vele varens zorgen voor een erg rustige, bijna sprookjesachtige sfeer. Dit borderpakket is voldoende voor 3 vierkante meter (3 x 1 meter of 2 x 1,5 meter) en bestaat uit de volgende planten:

3 x Asplenium scolopendrium
3 x Athyrium filix-femina
4 x Dryopteris affinis
3 x Dryopteris erythrosora
3 x Matteuccia struthiopteris
2 x Polypodium vulgare
2 x Polystichum polyblepharum 

Lees meer
Gehele jaar leverbaar
Stuk(s) = 
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €350,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (latijn) +/- 3m²
Wintergroen Deels
Standplaats Halfschaduw, Schaduw
Bloeiperiode Geen bloemen
Maximale hoogte 80 cm
Leverbaar: Gehele jaar leverbaar
Planten in pakket 3 x Asplenium scolopendrium, 3 x Athyrium filix-femina, 4 x Dryopteris affinis, 3 x Dryopteris erythrosora, 3 x Matteuccia struthiopteris, 2 x Polypodium vulgare, 2 x Polystichum polyblepharum.

Houd jij ook van een mooie, bosachtige border? Een varenborder is een natuurlijk uitziende border die uitstekend past in een schaduwrijke of bosachtige tuin. De vele varens zorgen voor een erg rustige, bijna sprookjesachtige sfeer. Dit borderpakket is voldoende voor 3 vierkante meter (3 x 1 meter of 2 x 1,5 meter) en bestaat uit de volgende planten:

3 x Asplenium scolopendrium
3 x Athyrium filix-femina
4 x Dryopteris affinis
3 x Dryopteris erythrosora
3 x Matteuccia struthiopteris
2 x Polypodium vulgare
2 x Polystichum polyblepharum 

De tongvaren (Asplenium scolopendrium) valt op door zijn mooie, langwerpige blad waarvan de vorm wel wat wegheeft van een lange tong. Zowel de wijfjesvaren (Athyrium filix-femina), de goudschubvaren (Dryopteris affinis) als de struisvaren (Matteuccia struthiopteris) vallen op door hun hoogte: Ze worden allemaal rond de 80 cm. hoog en hebben lichtgroen blad, waarbij de struisvaren eruit springt  door zijn recht opgaande groei. De rode sluiervaren (Dryopteris erythrosora) valt op door zijn naar roodbruin verkleurende blad, en blijft kleiner (rond de 50 cm.). De laagstblijvende varensoort is met zijn maximale hoogte van 30 cm. de gewone eikvaren (Polypodium vulgare).
Wanneer je wat langer naar een varen kijkt valt de bijzondere manier van voortplanten door middel van sporen op. Deze methode van voortplanten bestaat al erg lang in het plantenrijk, en is een bewijs dat varens al miljoenen jaren op de aarde leven. Iets om even over na te denken wanneer je weer kijkt naar je rustiek ogende varen border!