De Taxus is vooral populair omdat deze langzaam groeit en heel oud word. Ze worden zo hoog als een boom en worden zo dicht als een heg. Daarom wordt de Taxus vaak gebruikt voor de privacy omdat deze hoog en dicht word. Maar ze zijn ook populair omdat ze que locatie en grond niet veeleisend zijn, robuust, wintergroen en winterhard. De Taxus is ook gemakkelijk te verzorgen. Natuurlijk mag je de Taxus niet verwaarlozen. Zeker omdat taxusstruiken zo oud kunnen worden, moet je er goed voor zorgen dat je altijd een mooie, gezonder haag of struik je tuin hebt. Het verzorgen bevat de volgende handelingen; snoeien, watergeven en bemesten van de taxushaag.
Taxushaag bemesten
De Taxus heeft niet perse mest nodig, maar het helpt de struik om goed te groeien en er gezond uit te zien. Het is mogelijk de Taxus tijdens het aanplanten te bemesten. Het beste is om de grond dan te verrijken met volwassen compost of potgrond. Vervolgens kun je hoornkrullen of een laag schors-mulch op de wortels aanbrengen. De schors-mulch levert ook voedingsstoffen en beschermt de plant tegen de vorst. Oudere plant mogen in de herfst met kali-meststoffen worden bemest, omdat de Taxus erg van kalk houdt.
Je kunt de Taxus ook bemesten met Epsom-zout. De taxusstruiken eisen niet veel van de bodem, maar als je de Taxus op een zandgrond hebt geplant, is het raadzaam om te bemesten. Als alternatief kun je ook spar- of naaldboommest gebruiken. Maar ook natuurlijke bemesting zoals paardenmest is geschikt voor de Taxus. Als alternatief kun je de taxus ook bemesten met de BlauKorn. Wel moet je goed opletten dat je de grond niet overbemest. Na september is het niet raadzaam om de Taxus nog te bemesten. Omdat de nieuwe scheuten geen tijd meer hebben om te rijpen en niet tegen de vorst kunnen. Het is voldoende om eenmaal per jaar de Taxus te bemesten, met een meststof die beschikt over langzame afgifte.