Gelderse roos

€ 2,20
50+
€ 1,86
100+
€ 1,70
250+
€ 1,62

Gelderse roos (Viburnum opulus)

De Gelderse roos, oftwel de Viburnum opulus in het Latijn, is een van nature in ons land voorkomende heester die in de winter zijn blad verliest. De soort kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 3 m., maar is prima te snoeien als je liever een wat lagere haag maakt. De Gelderse roos snoeien hoeft overigens niet als je een wat hogere, weelderige haag juist mooi vindt. Zoek je dus een mooie plant voor het creëren van een unieke, bloeiende haag in jouw tuin? Dan is het een uitstekend idee om de Viburnum opulus te kopen! De soort is erg geschikt voor het maken van een landschappelijke haag of als onderbeplanting voor houtwallen. En aanplanten in de tuin kan ook prima. 

Lees meer
Minimum bestelaantal: 20
30 Stuk(s) per meter
Van oktober tot april leverbaar
Niet op voorraad

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €350,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (latijn) Viburnum opulus
Maximale hoogte als haag Hoog (>250 cm), Middel (150-250 cm)
Onderhoud Weinig
Groei per jaar Normaal 20-40 cm
Snoeien 1x per jaar
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Nee
Standplaats Zon, Halfschaduw
Vochtigheid Normaal, Vochtig
Bladkleur
Bloemkleur
Bloeiperiode Juni
Beskleur
Overige eigenschappen Goed voor vogels, Goed voor vlinders en insecten, Mooie herfstkleur, Geurend, Verdraagt luchtvervuiling, Kan tegen zeewind
Leverhoogte 80-100 cm
Leverbaar: Van oktober tot april leverbaar

Gelderse roos (Viburnum opulus)

De Gelderse roos, oftwel de Viburnum opulus in het Latijn, is een van nature in ons land voorkomende heester die in de winter zijn blad verliest. De soort kan een maximale hoogte bereiken van ongeveer 3 m., maar is prima te snoeien als je liever een wat lagere haag maakt. De Gelderse roos snoeien hoeft overigens niet als je een wat hogere, weelderige haag juist mooi vindt. Zoek je dus een mooie plant voor het creëren van een unieke, bloeiende haag in jouw tuin? Dan is het een uitstekend idee om de Viburnum opulus te kopen! De soort is erg geschikt voor het maken van een landschappelijke haag of als onderbeplanting voor houtwallen. En aanplanten in de tuin kan ook prima. Naast deze Viburnum opulus verkopen we bij Garmundo ook de bladhoudende Viburnum tinus (sneeuwbal) en de laagblijvende Viburnum lantana (wollige sneeuwbal)

Gelderse roos kopen, wat zijn de kenmerken

De belangrijkste sierwaarde van de Gelderse roos haag zijn de bloemen en bessen die aan de struik bloeien en groeien. Van mei tot juni bloeit de Viburnum opulus met witte bloemschermen. Na de bloei wordt een groot aantal rode bessen gevormd. De vruchten zijn giftig voor mensen, maar trekken wel allerlei vogels aan. De Gelderse roos is zeer goed winterhard en kan het beste worden aangeplant op een vochtige bodem en in de volle zon of halfschaduw. Liever geen hele natte en hele droge standplaatsen en vermijd een hele zure bodemsoort. Is de grond in jouw tuin erg zuur, kies er dan voor om zuurminnende haagplanten te kopen, zoals bijvoorbeeld de rhododendron. De Gelderse roos is bladverliezend en de bladeren verkleuren daarom in de herfst prachtig.

Gelderse roos kopen: de voor- en nadelen van de Viburnum opulus op een rij

Inheemse soort die uitstekend in het landschap past
+ Geschikt voor landschappelijke hagen en als onderbeplanting voor houtwallen
+ Mooie bloei met witte bloemschermen
+ Viburnum opulus trekt vogels en vlinders aan
+ Mooie herfstverkleuring
+ Zeer goed winterhard, verdraagt zeewind en luchtvervuiling
- Niet geschikt voor het maken van een zichtdichte haag (open groeivorm)
- Verdraagt geen hele droge, natte of zure gronden