Struikkamperfoelie 'Moss Green’ (Lonicera pileata 'Moss Green')

2,10
50+
2,10
100+
1,90
200+
1,65
400+
1,45

De struikkamperfoelie 'Moss Green' is beter bekend onder de Latijnse naam Lonicera pileata 'Moss Green'. Deze laagblijvende bodembedekker en haagplant is ideaal voor het creëren van vakbeplanting. De Lonicera pileata 'Moss Green' is een groenblijvende bodembedekker. De bladeren blijven dus het hele jaar door aan de struik hangen.

Lees meer
Minimum bestelaantal: 50
Gehele jaar leverbaar
Direct leverbaar
Vierkante meter = Stuk(s) = 
105,00
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €500,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (Latijn) Lonicera pileata 'Moss Green'
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Bodemvochtigheid Droog, Normaal, Vochtig
Bloemkleur
Bloeiperiode Mei, Juni
Bloeiperiode Mei t/m juni
Maximale hoogte Hoog (>30 cm)
stuks per vierkante meter 7
Leverbaar Gehele jaar leverbaar
Wortels 1,5L pot

Struikkamperfoelie Moss Green

De struikkamperfoelie 'Moss Green' is beter bekend onder de Latijnse naam Lonicera pileata 'Moss Green'. Deze laagblijvende bodembedekker en haagplant is ideaal voor het creëren van vakbeplanting. De Lonicera pileata 'Moss Green' is een groenblijvende bodembedekker. De bladeren blijven dus het hele jaar door aan de struik hangen. Handig, want zo kijk je nooit tegen kale takken aan en hoef je ook geen bladeren bij elkaar te harken in de herfst. Deze groenblijvende kamperfoelie kan in de winter wel deels bevriezen. Dat is echter geen enkel probleem, want zelfs na een hele strenge winter loopt de soort in het voorjaar gewoon weer fris uit.

Groenblijvende kamperfoelie in jouw tuin

Een Lonicera pileata 'Moss Green' kun je eigenlijk overal planten: zon, halfschaduw, schaduw is allemaal prima en alle bodemsoorten zijn goed. Plant je de kamperfoelie in de schaduw, houd er dan wel rekening mee dat deze minder dicht groeit dan in de zon. Verder is de soort zeer sterk en kan uitstekend tegen een stootje.

De Lonicera pileata 'Moss Green' snoeien

De Lonicera pileata 'Moss Green' kent een langzame groei van minder dan 20 cm. per jaar. De maximale eindhoogte is ongeveer 50 cm. Snoeien is vanwege de redelijk langzame groei slechts één keer per jaar nodig en de compacte groei zorgt voor een vrij dichte haag. Dit type groenblijvende kamperfoelie bloeit in mei en juni, waarbij witte bloemetjes verschijnen tussen de kleine, groene bladeren. In de zomer volgen paars rode besjes die een feestmaal vormen voor vogels. Let wel op dat de besjes van de Lonicera pileata 'Moss Green' voor mensen en de meeste niet-gevleugelde dieren giftig zijn.