Kleine witte maagdenpalm

€ 14,99

Witte maagdenpalm

De Vinca minor ‘Alba’, oftewel de witte maagdenpalm, is een witbloeiende bodembedekker. Dat is meteen ook het belangrijkste verschil met de ‘gewone’ kleine maagdenpalm, die violetkleurig bloeit. De maximale hoogte van de witte maagdenpalm is 15-20 cm. Het donkergroene blad blijft in de winter aan de plant zitten, wat zorgt voor een mooie uitstraling gedurende alle seizoenen. De kleine, witte bloemen verschijnen van april tot mei.

Lees meer
Minimum bestelaantal: 20
Gehele jaar leverbaar
Stuk(s) = 
IN WINKELWAGEN

Groots aanbod, flexibele levering en aantrekkelijke prijzen!

 • Flexibele palletleveringen,
  Kies uw gewenste leverweek! 

 • Gratis verzending, 
  Bij bestellingen vanaf €350,-

 • Persoonlijk advies, 
  Wij staan altijd voor u klaar!

 • Vers van de kweker,
  100% gezonde planten van hoge kwaliteit!

Hulp nodig

Bel ons op: +31485319259

Eigenschappen

Meer informatie
Naam (latijn) Vinca minor 'Alba'
Winterhard Zeer goed
Wintergroen Ja
Standplaats Zon, Halfschaduw, Schaduw
Vochtigheid Normaal, Vochtig
Bladkleur
Bloemkleur
Bloeiperiode April t/m mei
Maximale hoogte Normaal (10-30 cm)
stuks per vierkante meter 4.5
Leverbaar: Gehele jaar leverbaar

Witte maagdenpalm

De Vinca minor ‘Alba’, oftewel de witte maagdenpalm, is een witbloeiende bodembedekker. Dat is meteen ook het belangrijkste verschil met de ‘gewone’ kleine maagdenpalm, die violetkleurig bloeit. De maximale hoogte van de witte maagdenpalm is 15-20 cm. Het donkergroene blad blijft in de winter aan de plant zitten, wat zorgt voor een mooie uitstraling gedurende alle seizoenen. De kleine, witte bloemen verschijnen van april tot mei.

Kant-en-klaar bodembedekker matten: snel en makkelijk

In principe groeit deze kant-en-klaar bodembedekker mat op iedere plek, maar het liefst staat de soort in de halfschaduw of schaduw. Qua bodemtype is een goed doorlatende en iets vochtige bodem ideaal. Omdat de Vinca minor ‘Alba’ ook goed in de schaduw groeit, is deze uitstekend te combineren met andere heesters en bomen. Onze kant-en-klaar bodembedekker matten met de witte maagdenpalm zijn ideaal om snel en makkelijk tot een schitterende groen resultaat te komen!