Sedum stekken

Sedum stekken

Sedum stekken zijn de goedkoopste manier om een sedum dak te bedekken. Wanneer men werkt met sedum stekken is het belangrijk om van tevoren een drainagelaag en een substraatlaag aan te brengen. Lees verder..

Sedum stekken

Sedum stekken zijn de goedkoopste manier om een sedum dak te bedekken. Wanneer men werkt met sedum stekken is het belangrijk om van tevoren een drainagelaag en een substraatlaag aan te brengen. De substraatlaag dient zo’n 8 cm. dik te zijn. Het groene dak bedekken met sedumstekken in plaats van sedummatten is vooral voorbehouden aan geduldige mensen; het kan tot één jaar duren voordat het volledige dak met sedum is bedekt.

Onderhoud sedum dak met sedum stekken

In principe wijkt het onderhoud van een sedumdak met sedumstekken na het eerste jaar niet veel af van een dak dat is bedekt met sedummatten. Vóór die tijd zijn we wel een aantal zaken om extra rekening mee te houden:

- Na aanplant dient het dak langer vochtig gehouden te worden, omdat de stekken niet meteen vastgeworteld zijn. Dit is de eerste 4-5 weken na aanleg nodig en daarna ook bij drogere dagen.
- Het sedumdak is pas na ongeveer een jaar dichtgegroeid; tussendoor zal er wat vaker onkruid verwijderd moeten worden.
- Het eerste jaar is tweemaal bemesten verstandig om het dak snel vol te laten groeien.

Opbouw sedum dak met sedum stekken

Na het leggen bestaat jouw dak uit de volgende delen (van onder naar boven, dus in de volgorde van aanleg):

- Drainagemat 11 of 20 mm
- Substraat (ca. 80 mm)
- Sedumstekken
- Aan de zijkanten grind gebruiken (strook van 15-20 cm) voor een goede waterafvoer